CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Trágár Deutsch ámokfutása

2011. július 31. 13:16 - Szerkesztő73

Nem nyugszik Deutsch Tamás, újabb és újabb trágárságokkal fertőzi a közbeszédet. Legutóbbi obszcén megnyilvánulása után ismét az amerikai külügy egyik vezetője, Thomas Melia a fideszes EP-képviselő célpontja. Most egy, a néhány nappal ezelőtti, "Ki a fasz az a Thomas Melia?" bejegyzésére reagáló hozzászólót idézett a Twitteren egyetértőn. Eszerint "a külügyi helyettes államtitkár nekem egy nullahúszas fingszagjóska pozíciójának tűnik."

A kormánypárti EP-képviselő egyébként kifogásolta azt is, "minek kell akkor három magyar államtitkárnak (Szijjártó, Kovács Zoltán, Németh Zsolt) három egymást követő napon reagálnia" az Egyesült Államok kormányának kritikáira. Érdekesség ugyanakkor, hogy Deutsch nemcsak azt nem tudja, Melia két évtizede éppen pártját segítette az első szabad választásra való felkészítésben, de azt sem, hogy a Fidesz-kabinetben kinek mi a tisztsége. Szijjártó Péter ugyanis nem államtitkár, hanem

miniszterelnöki biztos, a kormányfő személyes szóvivője.

Melia még kedden egy kongresszusi bizottsági meghallgatáson azt mondta: a Fidesz-kormány olyan lépéseket tesz, amelyekkel korlátozza a  jogállami fékek és egyensúlyok működését. Az alkotmányozás folyamata, a médiatörvény, valamint az új egyházi törvény alapján pedig úgy vélte az amerikai politikus, hogy a demokratikus berendezkedés szempontjából aggodalomra adnak okot a magyarországi fejlemények.

Az amerikai nagykövetség sajtóattaséja nem kívánta kommentálni Deutsch bejegyzését, azt tehát még csak válaszra sem méltatják. Ez a stílus azonban még így is visszaüthet; "Dajcstomi" akár el is szigetelheti Magyarországot - mondta az ATV-ben Harangozó Gábor. Az MSZP választmányi alelnöke szerint politikai és gazdasági értelemben is kirekesztetté válhatunk, ha a kormány ész érvek helyett támadással válaszol az őt ért kritikákra. Márpedig Harangozó szerint igenis fontosak a nemzetközi kritikák, mert felhívják a választók figyelmét arra, hogy ami Magyarországon zajlik, az Európában elfogadhatatlan. A szocialista politikus azt is megjegyezte, hogy bár külügyi államtitkárként Németh Zsolt a nemzetközi elvárásoknak megfelelően megpróbál az ügyben "európai kultúrember módjára" nyilatkozni, a választóknak látniuk kell, hogy az általuk felhatalmazott kormányzó párt politikusainak egy jelentős része méltatlan arra, hogy az országot külföldön képviselje, illetve hogy egyáltalán az országot vezesse.

Népszava-információ

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr33114140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása