CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Halálos csend Csepelen!

2011. augusztus 18. 13:44 - Anzágo

Hol vannak ilyenkor Csepel vezetői? Halálos csendben vannak a csepeli önkormányzat fideszes vezetői egy hete. Még elődjeiket, a szocialistákat sem szidják szócsöveikben, pedig ez mindennapi foglalatosságuk volt – sokak szerint ebből állt október óta tartó városvezetésük. De most csendben halálos csendben vannak a Szent Imre téri fülkeforradalmárok.

Ma van egy hete, hogy kipattant a szigetcsúcsi gyilkosságsorozat híre. Csepel megválasztott vezetőinek - egy polgármesternek, három alpolgármesternek, a tucatnyi fideszes képviselőről nem is beszélve – semmi mondani valója nincs a történtekről, annak csepeli okairól, körülményeiről. Vad hasonlattal éve: mintha a föld nyelte volna el Németh Szilárdot, Borbély Lénárdot és a többieket. A feljelentésekben oly nagy gyakorlatot szerzett vezérek sehol sincsenek.

Maguk helyett egy csoportvezetőt löknek oda martalékként a minden hírre, szóra joggal éhes médiának, sajtónak. És ő teszi a dolgát, elmondja több millió embernek: Csepelen nem hajléktalannak tekintik az erdős részeken meghúzódó fedél nélkülieket, hanem vadkempingezőnek. Bravó, bravó! Ez már majdnem olyan mintha Németh Szilárd találta volna ki, de neki nyoma veszett.

A polgármester és a három alpolgármester még saját helyi kincstári, önkormányzati televíziójának sem nyilatkozik a kipattant tragédiának legalább a helyi tanulságairól, várható következményeiről. Az önkormányzati tévében a már napok óta sokszor látott, kedély- és lélekborzoló képek kíséretében a Nemzeti Nyomozó Iroda szintén jól ismert, csak rejtvényfejtők által kibogozható közleményét ismételgetik a csepelieknek. A Csepp TV-ben, a Hír TV-ben, az Echo TV-ben is hiába várjuk a csepeli nagy feljelentők, leleplezők fellépését. Csepeli városvezető valahogy mostanában nem akaródzik kamera elé állni, mikrofonvégre kerülni, nem úgy mint egy bájos betlehemes ünnepségnél, egy megható állampolgári eskünél vagy egy lélekemelő trianoni emlékmű koszorúzásánál. Pedig volna miről nyilatkozni bőséggel. A kánikulai halálos csendben csak a kérdések sűrűsödnek. És a vakító augusztus végi napfény ellenére nő, csak növekszik a homály mint az a köd, ami egyre jobban belepi ezt a tragikus történetet a kiásott négy holttettel együtt. Ebben a növekvő ködben tűntek el Csepel vezetői, azok, akiknek a legdrámaibb pillanatokban nincs mondani valójuk a csepelieknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr153162697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása