CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kitiltották Csepelről a csepeli zászlót? Átkeresztelték a templomot?

2011. augusztus 22. 11:28 - Szerkesztő73

Sokan mondogatják mostanában a csepeli önkormányzat fideszes vezetőiről egy-egy fölösleges intézkedésük, újabb semmit mondó, sületlenségekkel tarkított sajtótájékoztatójuk, nyilatkozatuk után: „Ezek nem tudják, hogy hol élnek!”.
 
És tényleg nem tudják!
 
Az önkormányzat honlapján a vallásos elkötelezettségét oly neofita buzgalommal bizonygató városvezetők a saját maguk által szervezett
Szent István-napi ünnepség központi színhelyeként a Rákóczi kertet, a GÖRÖG KATOLIKUS TEMPLOM kertjét jelölték meg. Az utólagos híradásban viszont ezt írják: az „ünnepség 10.00 órakor vette kezdetét a Rákóczi téri KATOLIKUS templom kertjében.” A fideszes vezetés tehát egy laza mozdulattal a Szent Imre teret a katolikus templommal együtt áthelyezte a Rákóczi kertbe, vagy ami rosszabb, a buzgólkodók nem tudnak különbséget tenni a katolikus és a görög katolikus templom között, esetleg a fülkeforradalmi kétharmaduk birtokában átkeresztelték a Rákóczi kerti görög katolikus templomot, és erről elfelejtettek szólni?  Kitől kaptak erre felhatalmazást?
 
Az augusztus 20-i ünnepi zászlódísz ügyében viszont nem volt választási lehetőség. A máskor megszokott helyeken, a XXI. kerület főútvonalain egyetlen kék-piros Csepel-zászlót sem helyeztek el a XXI. kerület fideszes vezetői. Igaz,  a nemzeti lobogó mellett most nem volt ott a fővárosi zászló sem, de azt tudtuk, hogy Tarlós István főpolgármesterék még idejében útját állták a saját maguk által elfogadott farkasfogas, megcifrázott zászlónak. Csepelen azonban ugyanezek a farkasfogak zöld utat kaptak a meglovasított új címerrel és FEHÉR zászlóval együtt, de ezeket sem tűzték ki az említett helyeken. Ezért, persze majd elszámoltatják őket saját elvük társai (Fülkeforradalmi módon, amúgy kétharmadosan.)  A jelek azt mutatják: a kék-piros zászlónak befellegzett Csepelen, a fideszes vezetőgarnitúra Csepelről a három évszázados címerrel együtt kitiltotta vagy kizárólag a sportpályákra száműzte a legendás kék-piros zászlót is. Kitől kaptak erre felhatalmazást?
 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr303170649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása