CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyenes beszéd Tarlóstól: maradnak a hajléktalanok Csepelen is

2011. augusztus 31. 15:32 - Szerkesztő73

 Budapest a közeljövőben nem lesz képes arra, hogy teljes körűen megoldja a hajléktalanproblémát – erről Tarlós István beszélt az Egyenes Beszédben. A főpolgármester hozzátette: ez annak is köszönhető, hogy van olyan önkormányzat, amelyik vonatjegyet ad a hajléktalanoknak, és felküldi őket a fővárosba, hogy ott próbáljon szerencsét. A főpolgármester szerint radikalizálódnak a hajléktalanok, a legriasztóbb a csepeli mészárlásban játszott szerepük. 

Tarlós István szerint a radikalizálódás évekkel ezelőtt kezdődött, csak eddig elhallgatták, a budapestiek viszont azt várják, hogy rend legyen. Vissza kell vezetni ezeket az embereket a társadalomba, ennek érdekében három épületet újítanak fel, aminek köszönhetően 800-900 emberrel többet tudnak befogadni.

Tarlós, aki Horváth Csaba kijelentésére - miszerint Tarlós István a saját maga által generált problémákat oldotta meg az elmúlt 10 hónapban - úgy reagált: ez egy szenilis csapongás. Az Alstom metrókocsik engedélyeztetésével kapcsolatban azt mondta Tarlós: a cég már változtatott a fékrendszeren, de a típusengedély kiadása a hatóság ügye.

Szerdán egyébként lemondott tisztségéről Somfai Ágnes fővárosi hajléktalanügyi megbízott, miután Tarlós István főpolgármester bejelentette, nem értenek egyet az ombudsman állásfoglalásával. Ez azt jelenti, hogy a Fővárosi Közgyűlés nem vonja vissza a hajléktalanokat érintő közterület-használati rendeletét. Somfai Ágnes LMP-s képviselő a rendelet visszavonását kérve utalt az ombudsman két héttel ezelőtti indítványára, amelyben Szabó Máté arra hívta fel a közgyűlést, hogy 60 napon belül vonja vissza azt a rendeletét, amelyben a főváros szabálysértéssé nyilvánította az emberek életvitelszerű közterületi tartózkodását.

Tarlós István azt közölte: nem értenek egyet az ombudsman véleményével. Jelezte: az ombudsman nem hatóság, így csak ajánlásokat tehet. A főpolgármester azt mondta, sajnálja, de tudomásul veszi Somfai Ágnes döntését. Somfai Ágnes a bejelentését a "fűtött utca program" közgyűlési vitájában tette. Az ellenzéki képviselő azt vetette fel: ha van 400 millió forintja a fővárosnak a hajléktalanellátásra, akkor az éjjeli menedékhelyek kialakítása a legjobb cél, vagy ezt a forrást jobban is el lehetne költeni.

Forrás: atv.hu / MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr983193281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása