CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leállhat a csepeli szennyvíztisztító?

2011. augusztus 31. 15:22 - Szerkesztő73

Kétségessé vált a százhúszmilliárd forintból, jórészt uniós támogatással megépített csepeli szennyvíztisztító jövője - tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség.

A létesítmény engedélye az év végén lejár, és nem hosszabbítható meg, ha a főváros addig nem oldja meg a működés közben keletkező iszap elszállítását. Az eddigi szállító szerződése is idén december 31-ig szól. A hatóság szerint akár le is állhat az üzem. Amennyiben ismét tisztítatlanul folyna a szenny a Dunába, a városháza több tíz milliárd forintos bírsággal, vízterhelési díjjal, drasztikus csatornadíj-emeléssel számolhat.

Forrás: Hír Tv lés stop.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr553193266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walaki555 2011.09.27. 18:55:50

Tisztelt Beruházó, Tulajdonos, Építő ...!

Tipikus példáját mutatta be a cikk, hogy magyar emberre jellemző alapvető tulajdonság, hogy építeni kiválóan tudunk, csak az üzemeltetés marad ki, minden résztvevő agyából. Ezt TAPASZTALATBÓL mondom.
Ugyanakkor, mint pályázatíróként elsőnek az ugrott az agyamba, hogyan kaphatott építési engedélyt, az uniós támogatásról nem is beszélve, amikor egyik sarkalatos pontja a támogatás elnyerésének, a keletkező létesítmény későbbi üzemeltetőjének nyilatkozata és a keletkező "végtermék" befogadójának nyilatkozata.
Akkor hol is van a "bi-bi" elásva?

Tisztelettel:
egy átlagembertől, aki ráadásul mg városgazdász is
süti beállítások módosítása