CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Védtelenné teszi a Fidesz a Tamariska-dombot

2011. szeptember 17. 22:37 - Anzágo

Szakmai, történelmi és lokálpatrióta érvek sokaságát sorolta Tenk András, a csepeli LMP képviselője, az   önkormányzat környezet-és természetvédelmi tanácsnoka a képviselő-testület minapi ülésén, de a fideszes városatyák mintha süketnémák lettek volna. Meg sem hallották a logikus érvelést, és egy árva szót sem szóltak, ellenérveik ugyanis  nem voltak. Szó nélkül nyomták a gombot Németh Szilárd polgármester előterjesztésére, amelynek lényege, hogy kezdeményezik a Tamariska-domb természeti védettségének feloldását. A Zöld Csepel blogon Tenk András a a döntésről így számolt be:

"Az indok: a főváros – amely a természetvédelmi kezelést és fenntartást végzi a dombon - nem látja el a feladatát. Hogy ezek a feladatok megfelelő színvonalon el legyenek látva, Csepel átveszi azok ellátását. Ezért (!!!!) meg kell szüntetni védettségét.

Ádáz tiltakozásom és minden szakmai érvem ellenére az előterjesztést a fideszes többség megszavazta. Az ellenzék nem támogatta a határozati javaslatot.

A határozati javaslat és a szakmai véleményem ITT olvasható.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr633235005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása