CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz elveszi a pénzt a szegényektől a megszorításokkal

2011. szeptember 27. 11:11 - Anzágo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A Fidesz újraelosztási eszközökkel akar középosztályt teremteni, úgy hogy elveszi a pénzt a szegényektől - mondja Krémer Balázs szociológus. Ez matematikailag lehetetlen - teszi hozzá. Szerinte hatalmas pofon előtt áll az ország, csak még nem tudható, a maflás honnan érkezik

– A kormány megszorít. Szükségszerű, hogy azok szegényedjenek tovább, akik eddig is rossz helyzetben voltak?

– A kormány eredeti kommunikációja arra irányult, hogy az állam nem az emberektől vesz el pénzt, hanem másoktól. A bankoktól, például. Csakhogy ma már mindenki látja, hogy ezek a „mások” ráterhelik az elvonásaikat az emberekre. Ez tehát nem jött be. Jó, akkor másképp cseleznek: megemeltetjük a foglalkoztatásnak a vállalatoknál jelentkező költségeit. Ez viszont már őrült politika, hiszen nem számol azzal, hogy ha adminisztratív eszközökkel emeljük a foglalkoztatás költségeit, ami mögött sem a produktivitásban, sem az árbevételben nincs fedezet, akkor ezt a megnövekedett költséget messze nem mindig lehet kitermelni. Ha az adott munkaadó nem tudja a fedezetet megtermelni, akkor vagy elküld embereket s csökken a foglalkoztatás, vagy a cég lehúzza a rolót. (Ónody-Molnár Dóra Népszabadságban közölt interjújának folytatása kattintás után ITT OLVASHATÓ.) 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr153259796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása