CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Észbontó kapkodás, gyűlölködés Csepel fideszes vezetői között

2011. október 03. 01:33 - Anzágo

Akit Isten el akar veszejteni, annak először az eszét veszi el. Ez után hatalmat ad neki, mert tudja, hogy az a legfőbb vágya, a hatalom maga. Németh Szilárd megkapta a hatalmat, sőt: Ő maga lett a hatalom Budapest XXI. kerületében. Szeptember 29-én azonban saját hivatalában, a képviselő-testület ülésén kapkodással, gyűlölködéssel, sunyisággal, rettegéssel már érezte és érzékeltette hallgatóságával is Németh Szilárd: el fogja veszteni, a hatalmat és önmagát is. Ez azonban nem politikai büntetés lesz, hanem ítélet. A csepeli emberek ítélete.

Németh Szilárd fideszes polgármester, úgyis mint Orbán Viktor Helyi Végrehajtója (képünkön) nem a párton belüli

elégedetlenkedők közé tartozik. Miatta nyugodtan aludhat az ország Kedves Vezetője. Csepelre nem kell jönnie harcolni. A polgármester döntéseivel ugyanis bizonyítja: a vezér hű kiszolgálója. Sőt! Csepelen Ő már nem harcot vív a „kerületet tönkretevő gaz szocialisták” ellen: szeptember 29-én nyílt háborút hirdetett meg. Viszont óvatos! Látja, hogy ehhez meg kell erősíteni a bázist, a kerületben is egyre kiábrándultabb híveket. Gyorsan módosította a kitüntetésekről szóló július 18-án hozott, általa előterjesztett rendeletet. Rájött ugyanis, hogy a fülkeforradalom helyi résztvevőinek nem elegendő az október 23-án adható 1 db kitüntetés. Ezért a szeptember 23-án megjelent új rendelettervezetében már 25 db kitüntetés idei kiosztását javasolta. Azonban ez sem bizonyult elegendőnek. A kitüntetésért állók sora csak nőtt. Ezért a testületi ülés napján, szeptember 29-én, tovább növelte a tétet. Javaslata szerint a júliusban javasolt 1 db kitüntetés helyett, most október 23-án, 30 db kitüntetést osztanak ki. Meg kell jutalmazni az évekig nehéz körülmények között élő, elnyomott, az ellenzékiség súlyos terheit cipelő, a fülkeforradalomban aktív forradalmárokat. Megérdemlik! De nem lesz kevés a harminc? Polgármester Úr! Október 23-ig még lehet módosítani, akár 50-re is. Az olyan szép, kerek szám.

A Helyi Végrehajtó szerint a csepeli szocialisták azonban nem kitűntetést érdemelnek. Nekik először is „politikai büntetés” jár. A polgármester úr által jegyzett, Borbély Lénárd alpolgármester úr kezdeményezésére módosított csütörtöki javaslat kizárta őket a bizottsági munkában való részvételből. Hogy egyenrangú testületi tagként, élve törvényben biztosított szavazati jogaikkal, részt is vehessenek a döntés előkészítésében? Hogy a fideszesek elfogadják jó, a képviselő-testület költségeit valóban, a Fidesz javaslataihoz képest több tízmilliós csökkentést, eredményező javaslataikat? Csak nem képzelik? Akkor még ők, az újjászervezők is rosszul járnának!

Mit szólnának ehhez a szavazógépet hűségesen nyomogató pártkatonák? Azonnal leszavazni Őket! Tönkre tették az országot, a kerületet, örüljenek, hogy egyáltalán szót kapnak! Húzzák meg magukat – egy hang, egy szó nélkül! Bűnhődjenek a bitangok! Kussoljanak! Vezekeljenek! Mert ők a felelősek mindenért! Azért is, hogy még élnek! Szabadon! Azért is, hogy a Polgármester úr – a Kedves Vezető, mindig kedves, nyugodt, mindenkivel tisztelettudóan beszélő, tárgyaló, sohasem vádaskodó, nem hazudó, együttműködésre, párbeszédre kész, nyitott, szimpatikus harcostársaként –, miattuk nem lehetett már jóval korábban Csepel megbecsült, hőn szeretett polgármestere. Aki, most már polgármesterként, miattuk veszti el a fejét, kapkod, miattuk kénytelen többször módosítani saját javaslatait. Akinek miattuk kell önmagát meghazudtolnia, korábbi állításait visszavonni egy-egy testületi ülésen. Aki miattuk nem tud tárgyalni javaslatai előkészítése során egyetlen érintettel, érdekelttel sem. Aki miattuk várakoztatja az embereket, gazdasági, civil szervezeti vezetőket, vállalkozókat, de még saját beosztottjait is. Aki miattuk nem tud elmenni még azokra a rendezvényekre sem, ahova pedig megígérte részvételét. Aki miattuk lesz egyre népszerűtlenebb a csepeli emberek előtt. Megérdemlik, amit kapnak. Szenvedjenek! Sőt! Még ezután jön majd az igazi!

A Polgármester úr már szólt is az ügyészségnek, hogy zárják őket börtönbe, ha lehet, ne cicózzanak már azzal a fránya igazsággal, mindenféle bírósági eljárással. Karantén, vaslánc, szégyenpad, kaloda kell nekik, nem bizottsági ülés! Még megint felállnának, netán feltámadnának. És akkor hova lesz a Kedves Vezető Helyi Képviselőjének 2014-es polgármestersége?

Ez azonban az Ő baja lesz. Ismerik a mondást, miszerint, akit Isten el akar veszejteni, először az eszét veszi el. Hatalmat ad neki, mert tudja, hogy az a legfőbb vágya, a hatalom maga. Németh Szilárd megkapta a hatalmat, sőt: Ő maga lett a hatalom. El fogja veszteni, a hatalmat és önmagát is. Ez azonban nem „politikai büntetés” lesz. Ítélet. A csepeli emberek ítélete.

VOX
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr113273373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása