CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Legyen jobb a gyerekeknek!

2011. október 04. 13:57 - Anzágo

A Csepeli Gyermekbarátok Mozgalmától kaptuk a következő tudósítást: Harmadszor került megrendezésre 2011. szeptember 24-én a Csepeli Gyermekbarátok Mozgalma, a Csikó Sétányi 4H Klub és a Nagycsaládosok Csepeli Egyesülete szervezésében a Gyermekek Világnapja alkalmából a Családi Kerti Party című rendezvény. Ez alkalommal is a Rákóczi Kert Civil Ház és parkja adott otthont a rendezvénynek.
Az égiek kegyesek voltak, az idő

nagyszerű volt, semmi nem zavarta a rendkívül széles programválasztékot.

A programokat a „Csepeli magasröptű hófehér keringő” galambok röptetése kezdte meg. Számos civil szervezet sátrában választhattak a gyermekek elfoglaltságot, mint különböző ügyességi játékok, játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások, készíthettek gyöngyfűzéssel ékszereket, célba dobhattak, íjászkodhattak, vagy választhatták az arcfestést, lufi hajtogatást, csillámtetoválást, gipszkép készítést, a környezetvédelmi ismeretek elsajátítását, a rovásírás tanulást, a játék-sarkot, vagy - a CIB sátorban – a gipszmalac festést. Egész nap díszbaromfi és galamb kiállítás várta a látogatókat.
Nem hiányzott az ugráló vár, a trambulin, a csúszda sem, mindemellett rendőrautóba és mentőautóba is beülhettek a gyermekek.
A szervezők a felnőttekre is gondoltak, frissítő hát, kéz és talpmasszázzsal, aki pedig a jövőre volt kíváncsi, Katalin Jósnőnél választ is kaphatott minden kérdésére.
A rendezvény egyik – immáron hagyományos – programja a gulyásfőző verseny volt. Három tagú zsűri értékelte a műveket (Lábodi Róbert séf, Bruzsa Géza, Kovács P. Irén), majd megszületett a várva várt eredmény is. Idén a Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma ért el első helyezést, szorosan követte a pontozásban és második helyezést ért el a Nagycsaládosok Csepeli Egyesülete és a Gyermekbarát Tábortalálkozó csapata. Harmadik helyen a CIB Bank Csepeli fiókjának csapata végzett. Két különdíjat is kiosztott a zsűri: első helyezést a „Csepel” Ifjúsági Íjász Egyesület titkos receptúrával készülő gasztro–csodája, második helyezést a Csillaggyerek Családi Napközi és Játszóház grúz bográcsétele kapott.
A gyermeknap programkínálatában az idén először zenés műsor is volt. Lukácsi Katalin, majd Kaszab Tibor hívta dalokkal, tánccal, gyermekműsorral az apró közönséget, majd a Jam & Eggs New Country Band adott színvonalas műsort.
A Családi Kert Party-n ünnepelte az egyik szervező, a Csikó Sétányi 4H Klub a 15. születésnapját, amit tortával, majd közös gyertyafújással tettek emlékezetessé.
Köszönet a közreműködőknek: „Csepel” Ifjúsági Íjász Egyesület, Csepeli Galambtenyésztők Egyesülete, Csillaggyerek Családi Napközi és Játszóház, Dunaharaszti Gyermekbarátok Mozgalma, Gyerekekért Alapítvány, Ifjúsági Vöröskereszt, Katalin Jósnő, Kőszeghy Csaba, Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma, MSZP Csepeli Szervezete, Nincs Határ Egyesület, Renesansz Alapítvány, Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány, Avon, CIB Bank Csepeli Fiókja, és a támogatóknak: CIB Bank Zrt., Illyés Krisztián vegyesbolt, Ma-No 2001 Kft. pékség, Papdán Sarolta kürtöskalács, Papp és Fia Bt. zöldséges, Pékpont Kft., Rozi kenyérbolt és magánszemélyek.
Szép emlékekkel zárult a nap, jövőre is biztosan megrendezésre kerül! Addig is: Legyen jobb a gyermekeknek! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr613277746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása