CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyászol a sportvilág: elhunyt Albert Flórián, a Fradi legendás focistája

2011. október 31. 11:45 - Szerkesztő73

Másfél hónappal hetvenedik születésnapja után meghalt a magyar futball egyetlen aranylabdása, Albert Flórián, a Nemzet Sportolója. Az FTC hercengszántói születésű centere 1967-ben kapta az európai futball legnagyobb elismerését. A Ferencváros Üllői úti stadionja 2007 decemberétől viseli a nevét. (Videók a legendás magyar sportember életéről, emlékezetes sikereiről ITT és az utolsó interjú)

Albert Flórián 1952-ben igazolt a Fradihoz, más egyesületben nem játszott. 1965-ben VVK-győztes, a csapat Torinóban szerezte meg a kupát, ami azóta sem sikerült más magyar csapatnak sem.

Albert 75-ször szerepelt a válogatottban, 31 gólt szerzett. 1960-ban olimpiai bronzérmes, négy év múlva Európa-bajnoki bronzérmes volt.

 Szepesi György így emlékszik vissza rá: "Ő volt az a játékos, aki befért volna az Aranycsapatba is. 1941 szeptemberében született, még nem érte el a 18. életévét, mikor már a válogatott csapat tagja lett. Sőt, még a Puskás Öcsit is megelőzte ezzel. Már '58-ban, 17 éves korában meghódította a közönséget, mert csodálatosan játszott. Lesújtott a hír, képtelen vagyok magamhoz térni, annyira mellbe vágott. Ha valakiről, hát róla tudtam volna a leginkább elképzelni, hogy száz évig fog élni. Teljesen jól volt szeptemberben, egészségesnek láttam, eszembe nem jutott volna, hogy rövidesen éppen ő fog elmenni közülünk. Felfoghatatlan, mert semmi előjele nem volt e tragédiának, a múlt heti operáció után is úgy állt a helyzet, hogy jól van, sikeres műtéten jutott túl”

A legjobb barátomat és a legnagyobb ellenfelemet veszítettem el. A Farkas Jancsival is hatalmas cimborák voltak, a lehető legnagyobb király volt. Teljesen letaglózott a hír, még most sem hiszem el, a műtétje után még azt mondták minden rendben van. Soha semmi baja nem volt, most meg ilyen hirtelen” – mondta Mészöly Kálmán az MTI-nek.

VIDEÓK ALBERT FLÓRIÁN EMLÉKEZETES MÉRKŐZÉSEIRŐL

További hírek a gyászoló sportvilágról, Albert Flórián életéről

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr143342131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása