CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Halottak napja: viszonyunk a halálhoz

2011. november 02. 09:19 - Szerkesztő73

A halállal kapcsolatos régi szokások változó korunkban már nem működnek, újak viszont még nem alakultak ki. Csakhogy szükségünk lenne rájuk, mert egyre több feldolgozatlan trauma marad bennünk – mondja Zana Ágnes kulturális antropológus, tanatológus, azaz a halállal, haldoklással foglalkozó szakember.

- Egy évben egyszer, ilyenkor mindenszentek és halottak napja körül szóba kerül ugyan, de különben tabu lett a halál. Nem beszélünk róla, nem foglalkozunk vele. Mikor, hogyan változott meg a halálhoz, haldokláshoz való viszonyunk?

Erre és több más fontos hasonló kérdésre a választ a Népszabadságban Matalin Dóra Gyertya a nővérpulton című interjújában kattintás után ITT OLVASHATJÁK.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr563346845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása