CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Végső búcsú Albert Flóriántól

2011. november 06. 13:43 - Szerkesztő73

MTI-Az Óbudai temetőben vasárnap délben utolsó útjára kísérték az október 31-én, 70 éves korában elhunyt Albert Flóriánt, az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgót, a Nemzet Sportolóját, az FTC hetvenötszörös válogatottját. 

A temetőben a gyászolók között ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, Mészöly Kálmán, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor, a Ferencváros jelenlegi játékoskerete is; lerótta kegyeletét  Koós János, Aradszky László, Kárpáti György és Gyarmati Dezső.

A tömegben többen Fradi-mezt, vagy a válogatott mezét viselték, a ravatalt elborították a klubok és a MOB koszorúi.

Kiss-Rigó László megyés püspök búcsúztatója után Csányi Sándor, az MLSZ elnöke kapott szót: "Pelé, Maradona, Albert: mind világklasszisok voltak. Albert csodálatos utat járt végig, 75 válogatott meccsén 32 gólt lőtt, az 1967-es Aranylabdával ért a csúcsra. Ízig-vérig fradista volt, de lénye kihatott a magyar futballra. Ikon volt, utánozhatatlan legenda, mindörökké halhatatlan lesz."

Albert Flórián 59 évig tartozott a Ferencvároshoz, a klubelnök Kubatov Gábor így búcsúzott tőle: "Örök hűséget fogadott a családjának és a Ferencvárosnak, a hűség pedig a becsület jele. Európa és a világ tetején állt, ezrek köszönnek el tőle most. Búcsúzunk az egyetlen magyar Császártól."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr663358212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása