CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lakbéremelés Csepelen: 50 százalék és 250 százalék közötti a drágulás!

2011. november 07. 01:19 - Szerkesztő73

Erről egy szót sem szól a hivatalos szócső, hallgat a Csepeli Hírmondó és a Csepp TV! A lakbéremelések mértéke elfogadhatatlan, százakat taszíthat szegénységbe.
 
Biztos értesülésünk szerint lakbéremelésről döntött legutóbbi ülésén a XXI. kerületi fideszes vezetésű önkormányzat. Erről a helyhatóság hivatalos szócsöve, a  csepel.hu még csak említést sem tesz tudósításában. A Csepp TV –től se várják a beszámolót, mert informátoraink elmondták, egy kocka nem sok, de annyit sem rögzített a lakbéremelési vitáról a közpénzből fenntartott stáb. Talán megtiltotta valaki a beszámoló készítését?
 
Volt előterjesztés és volt vita is. A szocialisták ellenezték a lakbéremelést, de a fülkeforradalmi kétharmados fideszes többség azonban egyetlen kérdés, egyetlen megerősítő vélemény, egyetlen szó nélkül igennel szavazott Németh Szilárd polgármester előterjesztésére, amit – kétszeri nekifutásra – Werner Péter, a Csevak Zrt vezérigazgatója készített.
A javaslatot állítólag megtárgyaltatták azzal a „Humánerőforrás és Fenntartható Fejlődés Bizottsággal”, amelyiknek tagjai közé még csak véletlenül sem engednek be MSZP-s képviselőt a fideszes városatyák és városanyák. Ilyen körülmények között
 
2012 január 1-től Csepelen az érintett önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti díját 50 és 250 százalék közötti mértékben emeli meg a fideszes önkormányzati vezetés.
 
A javaslat szerint azoknál a családoknál, ahol 75.000 forint felett van az egy főre jutó jövedelem, minimum 50 %-os lakbéremelés lesz! Részletezve:
 
75.001 – 100.000 Ft közötti egy főre jutó jövedelem esetén: 50 %,
100.001 – 150.000 Ft között:                                                   200 %
150.001 Ft felett                                                                    250 %-os lesz a lakbérnövekedés.
 
/ A jelenlegi lakbérek mértékét az 5/2011.(II.25.) Kt. sz. rendelet határozta meg. A javasolt növekedések az abban meghatározottakhoz viszonyítva lettek kiszámítva, automatikusan./
Csepelen összesen 1200 önkormányzati lakás van. Az ott élő családok nagy része sok száz millióval tartozik az önkormányzatnak, a díjbeszedőnek. Eladósodtak. Ráadásul idén már elszenvedtek egy kisebb mértékű lakbéremelést.
 
Azért, hogy az érintettek és az érdeklődők még véletlenül se lássanak tisztán, a fideszes javaslat nem tartalmazza az idén februárban jóváhagyott, 2011-re érvényes lakbéreket. Tudomásunk szerint több fővárosi kerületnél készültek hasonló javaslatok. Központi Fidesz-kormányzati utasítás volt a lakbérek emelése?
 

Csepelen is csökkennek a szociális támogatások, nőnek a lakbérek. Van-e elképzelése a Németh Szilárdnak, a kerületi Fidesz-képviselőknek a szociális feszültség növekedéséből adódó csepeli elszegényesedés megakadályozására? Eddig csak egy válasz született a fájó kérdésre Csepelen: a lakbéremelés. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr883359994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabi07 2012.03.20. 11:14:12

Köszönjük neked JÓ apánk"FIDESZ"hogy segíted a szegény,tehetetlen és bajba jutott családokat.
ROHADJ MEG!!!

Még egyszer KÖSSZ!

Turai 2012.03.21. 08:47:11

Jó reggelt Mackó-kialudtad magad (5 hónap pihi) nagyon rákészültél erre a válaszra.
süti beállítások módosítása