CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tényleg tiltakozó találkozó volt

2011. december 09. 10:59 - csú

Ki hitte volna?! Egy néhány éves csöpp kislány is képes elhúzni a nótáját a magát mindenkinél bölcsebbnek képzelő, zavaros ügyletekbe bocsátkozó városvezetőknek. 

 A Csepel újság a kezdetektől nyomon követte, ha pedig tudta (és tudta), akkor segítette a most 69 éves csepeli zeneiskola megmentése érdekében szervezett összefogást, tiltakozást. A tiltakozók a tegnapi közmeghallgatáson derekasan, tiszteletre méltóan küzdöttek a nagy múltú, a csepelieknek sok dicsőséget szerző intézmény megmentéséért. Most változtatás nélkül az ő tudósításukat közöljük:

"Mentsük meg a csepeli Fasang Árpád Zeneiskolát
JÓ HÍR

:-D

A Fasang Árpád Zeneiskola sorsa még nem dőlt el. A polgármester szerint van A., B., és C. verzió is.

A.) A Fasang megmarad jelenlegi formájában.
B.) Átveszi az iskolát az állam.
C.) Átveszi az iskolát az Egressy.

KÖZLEMÉNY

Az önkormányzat jelenleg az vizsgálja, hogy melyik megoldást válassza.
A Fasang átadásával az Egressyt működtető alapítványnak az önkormányzat 80 millió Forintot spórolna meg. A felszabaduló ingatlan egy útépítés miatt elköltözni kényszerülő óvoda számára biztosítana helyet. A Fasang eszközei, hangszerei a kerület iskoláiban kerülnének szétosztásra, az Egressy pedig plusz 30 millió Forint önkormányzati támogatáshoz jutna a Fasangból hozzájuk átkerülő növendékek képzéséért. Az Egressy igazgatója csak azokat a tanárokat kívánja átvenni, akiknek a szakmai munkájával elégedett és akikkel úgy érzi, együtt tud majd dolgozni. Hogy ez pontosan kiket takar, az egyelőre még nem ismert.
A közmeghallgatás 17 órától 21.30-ig tartott. Kb. 200-250 ember vehetett részt rajta. Az összes, a polgármesterhez intézett hozzászólásnak kb. kétharmad része vonatkozott a Fasang Árpád iskolára. Az ilyen típusú megszólalásokat rendre hangos tapsorkán zárta le. A hallgatóság ezzel fejezte ki szolidaritását a patinás múltú, már Csepel hagyományaiba illeszkedő és széles körben elismert intézmény iránt.
Az ülés folyamán kiderült, hogy Csepel egyik - a múlt évben felavatott - díszpolgára és a tavalyi Junior Prima Díj (Demján díj) győztese is a Fasang Árpádban zeneiskolában szerezte meg a karrierjéhez szükséges zenei alapokat. Az ülésen többen az értetlenségüket, sőt esetenként csalódottságukat fejezték ki, hogy a kerület vezetése látványosan szembe megy az oktatás kapcsán országosan megfigyelhető tendenciákkal.
A hallgatóság az ülés végén tapssal ismerte el a polgármester bátorságát, amivel a kerület lakói elé mert állni, hogy megossza velük a vezetéssel kapcsolatos elképzeléseit, majd meghallgassa az erre érkező javaslatokat és kritikákat.

(Hozzászólásban várjuk mindenkinek - akár az önkormányzatnak is - a kiegészítését, pontosítását a közleményben leírtakkal kapcsolatban.)

MIT TEGYÜNK?

Segítsük mi is a hivatal munkáját:

1.) Továbbra is és a jelenleginél még intenzívebb ütemben számítunk - elsősorban a csepeli - csatlakozókra, hogy megmutassuk, a Fasang sorsa sokakat érdekel, hogy az iskola kérdése közügy.

2.) Várjuk azokat a konstruktív és átgondolt érveket, amelyek az A.), B.) vagy akár a C.) verzió mellett szólnak vagy akár egy D.) verzió lehetőségét vázolják föl. Hozzászólásaitokat megtehetitek itt is vagy küldhetitek e-mailben Németh Szilárd polgármesternek a polgarmester@csepel.hu címre. (Kérjük, ha e-mailt küldtök, akkor másolatban küldjétek el nekünk is a leveleiteket a mentsukmegazeneiskolat@gmail.com címre. Köszönjük!)

A további akciókról, lehetőségekről, melyekkel segíthetjük a döntéshozók munkáját, a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást, ha közösségünk létszáma már meghaladja az 500 főt.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött a közmeghallgatásra és megosztotta a véleményét a polgármesterrel és a többi hallgatóval.

Van mire büszkének lennünk!

Jó éjszakát, kellemes pihenést, aludjatok jól, mert holnaptól újra komoly munka vár ránk, ha meg akarjuk menteni az iskolát, mert még van mit megmentenünk."

Forrás: Mentsük meg a Fasang Árpád Zeneiskolát

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr383450239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása