CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Wittner Mária Csepel felszabadulásának napjából akar állami ünnepet faragni

2011. december 11. 12:00 - csú

Csepel 1945. január 9-én szabadult fel a náci-nyilas rémuralom alól a szovjet Vörös Hadsereg előre nyomulásának köszönhetően, 1989-ig évente megemlékeztek róla, sőt még egy általános iskola a nevében is viselte ezt a dátumot. Ez tény. A rendszerváltás óta ez a nap homályba borult Csepel történetében. Ez is tény. Ami meglepő, hogy a méltatlan mellőzést 180 fokos fordulatot végrehajtva nem egy munkáspárti vagy szocialista politikus, hanem egy fideszes honanya elégelte meg. Igaz, ő Csepel újdonsült, 2011-es díszpolgára, Wittner Mária. A Parlamentben nem hiába’ ül Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester és helyettese Borbély Lénárd mellett. A két csepeli fideszes politikus nyilván sikeresen lobbizott Wittner Máriánál, és ennek lett az eredménye, hogy a csepeli díszpolgár asszony indítványozta: január 9. legyen állami ünnep.

Igaz, annyira még Wittner Mária sem bátor, hogy javaslatában Csepel felszabadulásáról beszéljen. Ezért – ismerve Orbán Viktort és párttársait – azt eszelte ki, hogy egyelőre álcázza az ötletét. A fidesz.hu szerint „Wittner Mária azt javasolja, hogy január 9-e legyen a Szent Korona ünnepe!” Üsse kő! Ha még nem lehet nyíltan beszélni Csepel felszabadulásáról, hát nevezzük a Szent Korona ünnepének január 9-et. Wittner Mária - hűséges udvari bohókás polgármesterével - Németh Szilárddal már utcát és teret is átnevezett itt Csepelen, mégis tudjuk, hogy mi az eredeti neve ezeknek a közterületeknek. A hideg téli napból fabrikálhat Szent Koronás díszelgést Wittner Mária, de azért itt a szigeten tudjuk, és legyen nyugodt a díszpolgár, utódaink is tudni fogják minden cécó és komédia nélkül, hogy 1945. január 9-én Csepel felszabadult. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr33454968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2011.12.15. 23:47:49

Nem értem, hogy ez a repedtsarkú, suttyó nővel miért járatja le magát egy párt? Mert ennyit tudnak ők is? Lehet. Az, hogy NSZ ezen a szinten van, Istenem, aki ismeri, az tudja. BL meg egy kis csicskása, meg kell élni valamiből, csak elég szarul? Ennyit ér az igazi ember.
süti beállítások módosítása