CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A közmeghallgatás nem magánszám vagy egyéni show-műsor

2011. december 15. 23:48 - csú

A Csepel újság információi szerint Szenteczky János (képünkön), az MSZP Csepeli Szervezetének elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője, a képviselő-testület december 15-i, csütörtöki ülésén az egy héttel korábbi közmeghallgatáson történtek miatt nyilatkozatot közölt Németh Sziilárd polgármesterrel. Szenteczky János ugyanezt az állásfoglalást  a saját facebook oldalán nyílt levélként tettek közzé. Ebben ezt írja az MSZP frakcióvezetője:

Tisztelt Polgármester Úr!

A közmeghallgatás a törvények szerint a képviselő-testület tagjai számára a közélet színtere, nem magánszám vagy egyéni show-műsor. Ön nincs tekintettel ezekre az elvekre!

2011. december 8-án Ön levezette élete második közmeghallgatását. A megnyilvánulásai alapján a szereplése – ha lehet ezt mondani – alulmúlta az első alkalomét... Ennek megítélése azonban nem az én dolgom!

Az viszont felelősségem, hogy jelezzem: az MSZP képviselői a jövőben nem lesznek hajlandók díszletet adni a fellépéseihez, gyalázkodó, nem egyszer kegyeletsértő előadásaihoz!

Felszólítjuk Önt, hogy a jövőben a közmeghallgatást valóban arra használja, amire való, amit a törvény előír. Vagyis a választókkal való közvetlen kommunikációra és ehhez biztosítsa a feltételeket! E szerint adjon lehetőséget minden frakciónak arra, hogy a nyílt fórumokon, közmeghallgatásokon felmerülő témákban, az őket érintő, vagy a nekik címzett kérdésekben a képviselők korlátozás nélkül reagálhassanak!

Felkérjük arra is, hogy a helyi nyilvánosság eszközeinél, az önkormányzati honlapnál, a helyi televíziónál és a helyi újságnál teremtse meg a feltételeit annak, hogy a csepeli közügyek iránt érdeklődők csorbítatlan, vágás nélküli tájékoztatatást kapjanak a közmeghallgatáson elhangzott javaslatokról, a feltett kérdésekről, és az azokra adott polgármesteri, tisztségviselői vagy képviselői válaszokról.

Ha ebben Ön együttműködést mutat, az MSZP csepeli képviselői továbbra is részt vesznek a rendezvényeken. De amennyiben javaslatunkat elutasítja, úgy képviselőink a „színpadtól való távolmaradásukkal” fogják jelezni egyet nem értésüket!

Budapest, 2011. december 15.

Szenteczky János
az MSZP csepeli képviselőcsoportjának vezetője

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr583467416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása