CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Schmitt-botrány: a "csodadoktor" megközelítése politikával és iróniával

2012. január 11. 21:17 - csú

Még egy hete sincs, hogy cikket közöltünk a Nemzet Golyóstolláról, a mindent aláíró köztársasági elnökről, Schmitt Pál: a (négy) nagy nulla címmel. Ma délután óta a Schmitt-botránytól, az állítástól és a késve, vonakodva kiadott cáfolattól hangos a magyar sajtó.

A politikusok sem késlekedtek. Az ellenzéki MSZP és LMP szerint Schmitt Pálnak le kell mondania, ha a HVG állításai igazak. Az MSZP úgy véli, Schmitt zsarolhatóvá válik Orbán Viktor által. "Ha Schmitt Pál valóban plagizált, akkor nemcsak arról lenne immár papírja is, hogy alkalmatlan a feladatra, hanem méltatlanná válna arra, hogy a magyar államot és embereket képviselje" - közölte az LMP.

Iróniával közelít a botrányhoz a Hírszerző. Az internetes portál többek között ezt írja: "Csodadoktor Schmitt Pál tehát mostantól nem lopott, hanem vallását gyakorolta.

A tizennégy előválogatott felekezet után, rendkívüli intézkedésként került az elismert egyházak közé a svéd eredetű, fájlcserélők által alapított Kopimizmus Egyház. Lapunk úgy tudja, az információ szabad áramlását hirdető irányzat doktor Schmitt Pál közbenjárására nyerte el a kivételezett státust, aki ma 16 óra 15 perckor, a Hvg.hu cikkének megjelenése után vette fel a vallást...Csoda történt, ez is bizonyítja hitünk igazságát, mondta szűk körben a köztársasági elnök, akit saját stábjában tréfásan csodadoktorként emlegetnek.

A rapid intézkedésnek köszönhetően doktor Schmitt Pál mostantól nem lopott, hanem vallását gyakorolta, amikor egy bolgár szakíró tanulmányát nyújtotta be diplomamunkaként a Testnevelési Egyetemen 1992-ben. Cselekedetének bírálata ezért vallási kisebbség elleni uszításként értelmezhető." További részletek ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr883538068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása