CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szegedi gondolat: Csurkával tüntetnek Orbánék mellett

2012. január 12. 18:22 - csú

A kormány melletti szolidaritási felvonulást és nagygyűlést szervez szombatra három civil szervezet Szegedre. A rendezvény főszónoka Csurka István lesz - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az egyik szervező, a Magyar Megmaradás Közössége nevében Kovács László. A szervezők úgy gondolják, meg kell szólalniuk a nemzeti, keresztény érzelmű civil szervezeteknek és a kormányt megválasztóknak is. Mint mondta, a helyzet kísértetiesen hasonlít az 1918-19-es eseményekhez és a vörösterror kialakulásához. (MTI) Részletek

A Csepel újság háttérinformációja a szegedi gondolatról. Szegedi gondolat: A Magyar Tanácsköztársaság megdöntésében közreműködő Horthy-fegyveresek egyik, szélsőségesen ellenforradalmi ideológiai irányzata. Nevét onnan kapta, hogy a tanácsköztársaság megdöntésére készülő ellenforradalmárok a franciák által megszállt Szegeden gyülekeztek, és az Antant győzelme után innen indultak az ország elfoglalására. A szegedi gondolat egyik pillére az úgynevezett keresztény középosztály politikai hegemóniájának megteremtése volt, a másik pedig a nacionalizmus és főleg az antiszemitizmus. A szegedi gondolat egyike volt a társadalmi gyakortatot is befolyásoló első fasiszta ideológiai-politikai elméleteknek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr173540643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lucc.gizi 2012.01.13. 11:30:02

Az meg külön odacsesz, h. Bayer-Csurka menetel-tüntizik a békéért...ezt azért még emésszük, feleim:-)
süti beállítások módosítása