CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán-üzenet a hajléktalanoknak ma reggel: "ne reménykedjenek..."

2012. február 03. 10:01 - csú

A címet mi adtuk, az interjút Orbán Viktor az MR1-nek, a róla szóló tudósítást az MTI:

Nagy próba előtt áll az ország a miniszterelnök szerint a rendkívüli hideg idő miatt. Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott, "az ország egy nagy próba előtt áll: mennyire tudunk figyelmesek lenni, és életet menteni, ha hajléktalanokról, ha idősekről, ha egyedülálló emberekről van szó".

A kormányfő azt üzente a hajléktalanoknak: ne reménykedjenek, a kalyibákban, a sufnikban nem fogják tudni élve megúszni a következő néhány nap fagyhullámát, ezért arra kérte őket, hogy ha mód van rá, mindenképpen menjenek be a túlélési pontokra, a fedett helyekre. Felidézte, ősszel arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy mire megjön a hideg, addigra Budapesten és általában az országban olyan állapotban kell lenniük a kormányzat befolyása alatt álló intézményeknek, hogy egyetlen ember sem kerülhet bajba, fagyhat meg azért, mert nincs meleg hely, ahol túlélhetné a nehéz helyzetet. "Ezt meg is oldottuk" – mondta.

"A túlélés lehetősége ma nyitva áll, van annyi helyünk, amennyi hajléktalan van ma Budapesten és környékén" – jelezte.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr314056850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása