CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fellőtték az első magyar műholdat!

2012. február 13. 12:31 - csú

2012. február 13., hétfő 11 óra: Elindult az Európai Űrügynökség (ESA) Vega hordozórakétája, fedélzetén az első magyar műholddal, a fellövésre az Egyenlítő közelében fekvő Francia Guyanán található Kourou európai űrközpontjában került sor hétfőn közép-európai idő szerint tizenegy órakor.  

A Masat-1 a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) két villamoskari tanszéke, valamint űrkutató csoportja hallgatóinak, doktoranduszainak és oktatóinak több mint négyéves munkájával született. A sikeres pályára állás után körülbelül 5 órával a Masat-1 Magyarország fölé ér, ezt követően a pikoműhold aktuális pozíciója folyamatosan követhető lesz a http://cubesat.bme.hu honlapon. (MTI)

Tapasztalataink szerint a jelzett honlap - valószínűleg a nagy túlterheltség miatt -egy idő óta elérhetetlen, de talán majd később, olvasóink több sikerrel járnak... 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr544101229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása