CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak a talpnyalók kellenek Németh Szilárdnak és fideszes csapatának?

2012. február 18. 09:05 - csú

Más gyalázatosság is megeshet címmel közöltük Horváth Gyula csepeli közéleti és közérzeti blogjának egyik utóbbi bejegyzését. A cikkre reagálva a Csepel újság facebookos oldalán írta le gondolatait Podolák Sándor, korábbi szocialista önkormányzati képviselő. Csepel testvérvárosi kapcsolatainak mai lehangoló állapotáról, a politikai elvakultság kapcsolatromboló hatásáról fejtette ki gondolatait, amelyekből kiderül: a XXI. kerület fideszes vezetői miatt tényleg megeshet más gyalázatosság is.  Íme a Podolák Sándor által jelzett elszomorító konkrét eset változtatás nélküli összefoglalója:

Olvasva H.Gy: cikkét eldöntöttem ,hogy leírom itt a gondolataimat az önkormányzat testvérvárosi tevékenységével kapcsolatban. Gondolom a többségének nem kell elmondanom , hogy az előző testületnek én is tagja voltam. Nálunk természetes volt , hogy a testvérvárosi kapcsolatokat a testvérváros vezetőinek politikai nézeteiktől függetlenül ápoltuk! Mi ugyanis azt az álláspontot képviseltük hogy nem politikai eszmékkel hanem az ott élő emberekkel (magyarral és nem magyarral)ápolunk emberi kapcsolatokat! Lehetőségeinkhez képest támogattuk az ott élő magyarságot és a települést. Jó viszony alakítottunk ki ezekkel a településekkel. Látogatásokat szerveztünk a testvérvárosokba és ők hozzánk. A választások után az "uj" önkormányzat már nem volt hajlandó csak azokkal a településekkel ápolni a kapcsolatot akik az ő politikájuk híve . Személyes okokból gyakran járok Vámosgálfalván . Az ottani emberek rendszeresen érdeklődnek Csepel után. Érdekli őket a csepeliek sorsa. Az utcán nem egyszer megállítanak az emberek és kérdezik , miért haragszunk rájuk! Először megdöbbentem a kérdésen , hisz a viszonyunk mindig jó volt! A helyi polgármesterrel is jó a viszonyom és megkérdeztem tőle, hogy milyen a kapcsolatuk a csepeli önkormányzattal! SEMMILYEN! Szólt a rövid válasz. Mikor hosszabb beszélgetés után voltunk kiderült , hogy a csepeli önkormányzat még nem kereste meg őket!! Német Szilárd a választások utá kb három hónappal felhívta az ottani polgármestert , de mivel ő épp egy megbeszélésen volt Vásárhelyen annyit mondott N.SZ. a telefonba hogy majd keresi. Nos azóta is keresi:( Amikor elmondtam az ottaniaknak, hogy a helység kapukkal van egy kis gond (pl a Csepeli úton kidöntötték) azonnal jelezték hogy szívesen pótolják amint az önkormányzat felveszi velük a kapcsolatot. A helyi pedagógusok is megkerestek, hogy nyáron vagy a tavaszi szünetben örömmel szerveznének csereüdülést a gyereknek. Tudok-e segíteni , hisz évekig segítettem. Szégyenkezve kellett mondanom , hogy a mai vezetés nem kívánja az elődök munkáját folytatni! Hogy milyen tanulságot kellene ebből levonni? Mindösszesen annyit , hogy ennek a mostani uralkodóknak a határon túli magyarok közül is csak azok a magyarok akik hajlandóak a talpukat nyalni!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr524124100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása