CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megemlékezők és gyűlölködők, mécsesek és gyújtogatók

2012. február 25. 13:32 - csú

Magyarországon február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja, erről és a vele kapcsolatos megemlékezésről az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata rendelkezett. (Részletek) Csepelen, a Szent Imre téren tegnap rendezett megemlékezést az önkormányzat.

A kommunizmus áldozatai idei emléknapjának országos rendezvénysorozata szombat reggel a fővárosi Terror Háza Múzeumnál kezdődött. A megemlékezők este 6 óráig gyújthatnak mécseseket az Andrássy út 60. szám alatt található, egykor a kommunista erőszakszervezet, az Államvédelmi Hatóság székhelyéül szolgáló épület előtt, a Hősök Falánál. A múzeumba egész nap ingyenes a belépés. A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából országszerte rendezvényeket tartanak. A kormány képviselői a Terror Házánál délután mécsesgyújtással emlékeznek a diktatúra üldözötteire. A múzeum több programot is szervez. Vona Gábor, a Jobbik elnöke ,  egy VIII. kerületi emlékmű avatásánál így beszélt az MSZP-re utalva: „miként lehet az, hogy Magyarországon van a kommunizmusnak, egy gyilkos eszmének utódpártja?" Szerinte "az elmúlt 20 év 7 miniszterelnökéből 4 kommunista vezető volt." További információk a mai eseményekről, beszédekről ITT  

komment
Címkék: megemlékezés

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr394202188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása