CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elvérzett a természetvédelem a csepeli Tamariska-dombon?!

2012. március 02. 10:50 - csú

Németh Szilárd, a XXI. kerület fideszes polgármestere több hónapos szívós munkával elintézte az illetékes minisztérium államtitkáránál és a fővárosi önkormányzatnál, hogy szerda óta már nem természetvédelmi terület Csepelen a Tamariska-domb. A fülkeforradalmi erő a Fővárosi Közgyűlésben  legyőzte a természetvédők tiltakozását, a szakmai szervezetek összes érvét, indokát a természetvédelmi státusz fenntartása mellett. (A részletekről hamarosan beszámolunk olvasóinknak) A diadalról egy sajátságos győzelmi jelentésben értesülhettünk, amelyet

a hivatalos szócső, a csepel.hu közölt. E szerint a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján kerületi védettség alá került a Tamariska-domb, így ott elkezdődhetnek a tervezett munkálatok. Ahogy Németh Szilárd polgármester elmondta, az 5,9 hektáros területen öt fontos feladat van: az első annak bekerítése és éjjel-nappali őrzése, második a birtokvédelem, kisebb területrészek kisajátítása, ami egyrészt a gázcseretelepet, másrészt egy magánszemélyt érint, harmadik pedig az átjátszótorony sorsának rendezése. Németh Szilárd hangsúlyozta, hogy az önkormányzat célja az, hogy óvodával, iskolával, illetve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködési megállapodást kössön, majd a jövőben ökológust, ornitológust vonjon be a terület növény- és állatfajainak megőrzésébe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr484284110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása