CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az olvasztár beintett a kormánynak

2012. március 06. 13:53 - csú

A nemzetközileg is ismert karjellel „mutattak be” a nemzetgazdasági államtitkárnak az éhségmenet korábbi résztvevői a Parlament hétfői ülésén. Tóth Imre olvasztár és a vele néhány hete a Miskolc–Budapest távolságot gyalog megtevő borsodiak ezzel az egyik szocialista képviselő interpellációjára adott kormányzati választ kívánták minősíteni.

Gúr Nándor, a foglalkoztatásügyi bizottság elnöke a kormány „népnyúzó politikájáról” beszélt, rámutatva: egyre nehezebb az élet Magyarországon, a közmunkások húsz-, a közmunkát sem kapók hatezer forinttal keresnek kevesebbet, mint korábban. Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint a szocialista képviselő távol tartotta magát a „tények tolakodó közelségétől”, a közfoglalkoztatásban és a magánszférában is többen dolgoznak az Orbán-kormány alatt.

A „Munkát, Kenyeret!”-mozgalom képviselői kedden Brüsszelbe utaznak az MSZP Európai Parlamenti képviselőcsoportjának szervezésében, ahol találkoznak majd többek között az Európai Szocialisták főtitkárával, Philip Corderyvel és az EP elnökével, Martin Schulz-cal is. Úgy tudjuk, hogy a menet tagjai egy petíciót is át fognak adni a brüsszeli politikusoknak. A Népszabadság elkíséri a delegációt az Unió fővárosába, az eseményekről videoriportban számol majd be a napokban.  

Forrás: Szalay Tamás Lajos Népszabadság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr664292859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása