CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kellett vezetőt váltani a Csepeli Rendőrkapitányságon?

2012. március 06. 16:05 - csú

Élve a törvény adta lehetőségekkel, az illetékesek INDOKLÁS NÉLKÜL váltották le Nagy Andrást, Csepel 2009. áprilisa és 2012. februárja közötti megbecsült rendőrkapitányát. Utódjának, Csepel új rendőrkapitányának most is sok sikert kívánunk. A kérdésekre nem is tőle, hanem  Csepel mai városvezetőitől vártuk a feleletet. Válasz hiányában olvasóinkhoz fordultunk. Az indulatos írásokat nem közöltük.

A most következő levél azonban más. Kemény állításokat, valóságosnak érzékelhető tényeket tartalmaz. Cáfolatának is - ha lesz -szívesen adunk helyet. Most azonban INDOKLÁS ÉS KOMMENTÁR NÉLKÜL az eredeti levelet tesszük közzé, amelyből több kérdésre választ kaphat az, akit érdekel: Miért kellett kapitányt váltani a csepeli rendőrségen? Íme a levél:

 Tisztelt Csepel Újság!

Az elmúlt heti kapitányság vezetői váltással kapcsolatban a facebokk-on kérdeztétek, hogy ki tud valamit az ügyről. Én most névtelenül megosztom veletek a tudomásomat. Azért teszem ezt névtelenül, mert nem akarok most még szolgálatukat teljesítő csepeli rendőröknek kellemetlenséget okozni. A konkrét váltásra azért került sor, mert Németh Szilárd és társai által vezetett önkormányzat azt állította Nagy András kapitányság vezető úrról, hogy "ős kommunista". A volt kapitány úr az állomány gyűlésen elmondta, hogy az önkormányzat vezetése olyan szinten sértette meg Őt, hogy attól függetlenül, hogy szerette a munkáját, a beosztottait, a helyet, Ő soha többet Csepel területére be nem teszi a lábát. Az állomány gyűlésen részt vevő Dr. Markó Attila Budapest Rendőrfőkapitányának Közbiztonsági Helyettese is megerősítette azt a tényt, hogy Nagy András kapitányság vezetőnek nem a munkája miatt kell távoznia.

És akkor egy kis háttér. Az önkormányzat vezetése, már 2011. októberében jelezte, hogy nincs megelégedve Csepel hárosi területén a közbiztonsággal. Tették ezt úgy, hogy a mutatók szerint nem történt változás ezen a területen a korábbi évekhez viszonyítva. Nem emelkedett a bűncselekmények száma, sőt ebben az időszakban fogtak el olyan személyeket, akik a jelzett területen több bűncselekményt is elkövettek, tehát a felderítés is működött. Ezek tükrében Németh Szilárdnak sikerült a BRFK Vezetőjénél Dr. Tóth Tamásnál  elérnie, hogy a kapitány úr tevékenységét Főkapitányi biztos felügyelje. Eddig tartott ez a dolog, majd 2012. február 27-én mivel szakmai alapon nem tudtak a kapitány úrba belekötni ezért az állítólagos nézetei miatt menesztették. Véleményem szerint ez nevetséges és jellemtelen intézkedés mind az önkormányzat vezetése, mind a BRFK vezetése részéről.

Tisztelettel

egy csepeli lakos, akinek korábban volt köze a csepeli rendőrséghez, valamint a
BRFK. vezetéséhez is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr504292617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása