CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mély részvéttel vettek végső búcsút Feith Bencétől Pesterzsébeten

2012. március 09. 14:59 - csú

A családtagokkal, rokonokkal együtt sok százan vettek végső búcsút ma délben a Pesterzsébeti temetőben Feith Bencétől, a Csepeli Általános Művelődési Központ alapító igazgatójától, Csepel egykori alpolgármesterétől, a Nagy Imre Emlékház vezetőjétől, a 65 éves korában elhunyt pedagógus-szociológustól, akit a Csepeli Önkormányzat saját halottjának tekint. A gyászszertartáson a magyar közélet kiemelkedő személyiségei között ott volt Jánosi Katalin, a mártír halált halt Nagy Imre miniszterelnök unokája, Csepel több jelenlegi és korábbi vezetője, művelődési és kulturális életének sok képviselője. A Csepeli Önkormányzat koszorúját Németh Szilárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester helyezte el. Tisztelgett az elhunyt emléke előtt volt munkatársa, Tóth Mihály, Csepel korábbi polgármestere is.
 

A felravatalozott koporsónál két beszédben méltatták Feith Bence életútját, szakmai és közéleti tevékenységét. Felidézték családszeretetét, segítőkész, határozott személyiségét, nagy munkabírását, sokoldalúságát. A több száz gyászoló ezután a koporsót a sírhoz kísérte, ahol nagy részvéttel helyezték örök nyugalomra Feith Bencét. Sírját elborították a koszorúk és a virágok. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr294299934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása