CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Megküldték a selyemzsinórt Schmittnek!" - Már mosakszik a Fidesz-kormány

2012. március 29. 13:15 - csú

A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa kezdeményezi Schmitt doktori címének visszavonását - jelentette be az egyetem rektora. A doktori tanács 22 tagjából 18 volt jelen, a többség a doktori cím elvétele mellett szavazott.

Az egyetem szenátusa délután dönt. Tulassay Tivadar szűkszavúan nyilatkozott, kérdésekre nem válaszolt, csak annyit mondott, hogy az után hívták össze a doktori tanácsot, hogy Réthelyi Miklós visszaküldte a jelentést és a döntés jogát az egyetemre. A tanács reggel 8 órakor ült össze, a 22 tagból 18 volt jelen, a többség (16:2 arányban) a doktori cím elvétele mellett szavazott. A doktori cím visszavételéről az egyetem szenátusa dönt csütörtök délután. A sajtótájékoztatón részt vettek a Hallgatói Hálózat tagjai is, akik a bejelentést tapssal fogadták. További Részletek a HVG.HU HÍRPORTÁLJÁN 

A kormány nem érintett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében – ismételte meg a korábbi álláspontot Giró-Szász András kormányszóvivő. 

A kormányszóvivő Orbán Viktor szerepét firtató kérdésre közölte: a miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták. Megjegyezte: a köztársasági elnöki poszt betöltésére a magyar jogszabályok értelmében az országgyűlési képviselők egyötödének jelölésével lehet javaslatot tenni.

A Károlyi-szobor Kossuth térről való csütörtöki eltávolításával kapcsolatban pedig azt mondta, hogy az az Országgyűlés Hivatalának kompetenciájába tartozik.

A kormányszóvivőt a Semmelweis Egyetem doktori tanácsának bejelentése előtt kérdezték az újságírók.

Minden mai és korábbi hír a Schmitt-ügy részleteiről, legújabb fejleményeiről: ITT OLVASHATÓ

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr64347853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:29

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: 1328. Palira véve 2012.03.29. 15:27:44

Van abban valami sorsszerű, hogy az Új Szó hasábjain éppen aznap jelent meg a tanárnemzedékeket nevelő Jakab István cikke a doktori címek használatáról, amikor a Schmitt Pál államfő kisdoktorijával szemben felmerült plágiumgyanú miatt felállított bizot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása