CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bűzember

2012. március 30. 22:28 - csú

Amikor azt mondja, hogy elnök marad, akkor épp nem hazudik, csak téved. Elnöknek látszó tárgy lehet legfeljebb, üres, kiszívott kitinpáncél. Nem kell semmi különös képesség ahhoz, hogy államfő legyen valaki. Annyi az egész, hogy ilyen ügyei ne legyenek. Ne legyen papírja arról, hogy lopott. Hogy elmehessen egy iskolába az olimpiai eszményről és az élethosszig tartó tanulásról pofázni anélkül, hogy az alsó tagozatosok is szemberöhögnék.

Erre Schmitt Pál nem alkalmas már. Az élethosszig tartó hazugság az ő szakterülete. Nem tudja a nevét leírni úgy, hogy ne jutna eszébe mindenkinek a tény, hogy ez a név bűzlik. Ez a bűzös név áll az alaptörvényen többek között, és rajta lesz az ezután megalkotott műveken. Jó étvágyat hozzá. - Ezek a gondolatok olvashatók az index.hu internetes hírportálon Tóta W. Árpádtól. A figyelemre méltó írás a következőket tartalmazza:

 

Tóta W.: A bűzember     

 

Schmitt Pálnak igaza van: őt nem a kisdoktorija miatt pakolta fel Orbán Viktor a Sándor-palotába, hanem más kvalitásai miatt. Azért, mert róla tudni lehetett, hogy sohasem fogja érdekelni semmi más, mint a Fidesz érdekei. Ezt az egyet tudta, de ezt bármilyen pózban.

A sport világában a csalók ellen zéró-toleranciát hirdettek. Az aranyérmet természetesen elveszik azoktól, akik esküjüket megszegve akarnak jogtalan előnyhöz jutni. Nem ártana ezt a kifejezést megtanulni. Semmi engedmény a hazugság és a csalás számára. Azonnali, szigorú büntetést kell kilátásba helyezni, és azt maradéktalanul megvalósítani, hogy az kellőképpen elrettentsen." (Schmitt Pál, 2006. október 15.)

A Fidesz és az ország érdekei most véletlenül egybeesnek: takarodjon ez a morális államcsőd minél előbb, és lapuljon meg valami sivatagi országban. Nemcsak doktorként bukott meg, hanem az bizonyosodott be, ami életpályájából eddig is kiolvasható volt: egy sunyi, hazug, pitiáner és buta ember, aki a végsőkig tagad, mert a napot akarja megúszni, és nem látja, hogy a másnap még keményebb lesz. Schmitt nem csupán a doktorijával csalt húsz éve: január óta folyamatosan hazudott, elnökként.

A neve is hazugság, amit kérdés nélkül odakapart azokra a törvényekre, amelyekről utóbb rendre kiderült, hogy rájuk fért volna az avatott ellenőrzés. És hazudik, amikor azt mondja, hogy nem is használta a címét: már készen volt az ő Érdemérme, amit be kellett zúzni, és ezek után legfeljebb mestertolvajok tartanak rá igényt.

Amikor azt mondja, hogy elnök marad, akkor épp nem hazudik, csak téved. Elnöknek látszó tárgy lehet legfeljebb, üres, kiszívott kitinpáncél. Nem kell semmi különös képesség ahhoz, hogy államfő legyen valaki. Annyi az egész, hogy ilyen ügyei ne legyenek. Ne legyen papírja arról, hogy lopott. Hogy elmehessen egy iskolába az olimpiai eszményről és az élethosszig tartó tanulásról pofázni anélkül, hogy az alsó tagozatosok is szemberöhögnék.

Erre Schmitt Pál nem alkalmas már. Az élethosszig tartó hazugság az ő szakterülete. Nem tudja a nevét leírni úgy, hogy ne jutna eszébe mindenkinek a tény, hogy ez a név bűzlik. Ez a bűzös név áll az alaptörvényen többek között, és rajta lesz az ezután megalkotott műveken. Jó étvágyat hozzá.

Dr. Victor Frankenstein

Schmitt végső lelepleződése látványos gátszakadást okozott a jobboldali értelmiségben. Eddig nagyjából mindenre elég indoklás volt, hogy Orbán Viktor így akarja. Személyi kérdésekben különösen: a Schmittnél összehasonlíthatatlanul kártékonyabb Matolcsy Györgyöt is a székéhez szögezte az orbáni ige, miszerint neki Matolcsy a jobbkeze. Schmitt Pál bűze azonban már legyőzte a közismerten jobbos szereplők hűségét is. Pálinkás Józseftől a Professzorok Batthyány Körén át a Magyar Nemzetig rájött szinte mindenki, hogy a gyógyíthatatlan ölebtől meg kell szabadulni. Az elmúlt napokban a leghűségesebb hívek is észrevették a feszítő alhasi érzést: tudják pontosan, milyen álláspont tetszene a miniszterelnöknek, de azt is tudják, hogy az az álláspont vállalhatatlan seggfejség. Lehetséges volna, hogy a miniszterelnök úr… Nem, ez a felismerés még várat magára. Lelkük rajta.

Orbán Viktor terheltsége eddig is nyilvánvaló volt: felelős vagy a majomkenyérfádért. Amikor a Sándor-palotába emelte Schmittet, még csak annyi volt a bűne, hogy egy bábot tett elnökké. Most már egy okleveles, jogerősen elítélt csalót védelmez, mert képtelen beismerni, hogy tévedett. Pedig a tévedés lenne a legenyhébb tényállás – éppen ezt az esélyt játssza el. Ma este kiderült: nem félreismerte ő Schmitt Pált, hanem ilyennek szereti.

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: schmitt pál

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1004351123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása