CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyorsabb gyógyulást Csepelről

2012. április 14. 09:58 - csú

Csepel mai fideszes városvezetése már ellenzéki korában is csak elfekvőnek gúnyolta a Csepeli Kórházat, miután az intézményt több ok miatt összevonták a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórházzal. A nagyon kevés tényszerű tudósításból azért tudhatjuk, hogy a Déli utcai intézményben évek óta százezreket érintő eredményes rehabilitációs gyógyítás folyik. Most arról kaptunk hírt, hogy a volt Csepel Művek közelében lévő kórház egy 2009-es, tehát még a szocialista kormányzás idején kiírt  pályázaton nyert 50 millió forintból egy speciális projekt finanszírozást valósíthat meg, amelynek lényege, hogy

már a betegség korai szakaszában, az érintett állapotának stabillá válását követően megkezdik a rehabilitációt, aminek időtartama ennek köszönhetően lényegesen lerövidül. A folyamatot segítő úgynevezett rehabilitációs mobil teambe pszichiáter, gyógytornász, patológus, rehabilitációs terapeuta és szakápoló tartozik.

A mobilitás azt jelenti, hogy a csapat a kórház bármely részlegén, osztályán bevethető. A szakemberek részletesen felmérik, hogy a betegnek mik az igényei, szüksége van-e rehabilitációra, és ha igen, akkor pontosan milyen jellegűre. Magyarországon ez a gyakorlat még újdonságnak számít, mert jelenleg az az általános, hogy a kórházból kikerülő betegeket haza vagy rehabilitációs intézménybe küldik. (jahndelpest.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1004423787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása