CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Május elsejei programok Csepelen, Budapesten és vidéken

2012. május 01. 01:03 - csú

Az MSZP majálisának részletei itt olvashatókGazdag országos programkínálatot   ezen a honlapon találhat! 

A csepeli önkormányzat fideszes vezetői bravúrt mutatnak be május elseje alkalmából. Úgy kínálnak programot erre a napra, hogy még május elseje nevét sem írják le. Ezek után szinte természetes, hogy az ünnep munkásmozgalmi eredetére, jelentőségére  utalást sem tesznek. Idén ennyi: Töltsük együtt május első napját! - családi délelőtt a Királyerdei Művelődési Házban

Budapesten, a Városligetben a szakszevezetek és a baloldali pártok hagyományos majálisán kívül a kövekezők programokra hívjuk fel a figyelmet: A Tabánban idén is rockzenével ünneplik a május 1-jét. A programok ingyenesek, fellép majd

a Kormorán (16 órakor), Keresztes Ildikó (17 órakor), Török Ádám és a mini, este pedig Nagy Ferót és a Beatricét, valamint Balázs Fecót és a Korált láthatjuk a színpadon. A Szent István Bazilika és a Parlament között száguld Jenson Button, a McLaren pilótája F1-es autójával május elsején délután egy háromórás motorsportparádén. A Vodafone honlapja szerint 13.30 - 16.00 között rendezik a Belvárosi Nagydíjat. Egész hónapon át tartó rendezvénysorozat veszi kezdetét az Urbitális Majálissal. Május 1-jén például a Vidámparkban Körhinta kiállítás, a Széchenyi téren RiverRide Budapesti Városnézés Földön és Vízen, a József Nádor téren Hop on Hop off városnézés, a belvárosban 7 nap 7 rejtvény, a Nagykörúton Hétköznapi művészet elnevezésű programok várják a kreativitás, a kultúra és a design iránt érdeklődőket. Kőbányán, az Óhegy parkban halászléfőző verseny, tűzzsonglőrök, kézműves foglalkozás, íjászat valamint a Non-Stop együttes és Charlie koncert várja a látogatókat.

Szentendre

2012-ben az Olimpia évében 4. alkalommal rendezik meg a Falusi Olimpia erőpróbáit. Szénahordás, saroglyavitel, távolugrás - csak néhány furcsa "sport", melyeket kipróbálhatunk a Skanzenben.

Eger

Az Egerbe látogatók Az Egri Borvidék borászainak kiváló nedűit kóstolhatják meg az Egri Bormajálison.

Ha pedig Egerben van az ember, érdemes kocsiba pattanni és elmenni Noszvajra is, ahol borkóstoló és isteni étkek várják a felnőtteket, a kisebbek szórakozásáról pedig játszóház és ugrálóvár gondoskodik, akinek pedig kedve van, akár májusfát is díszíthet.

Salgótarján

Hagyományos palóc majális várja a családokat és a kikapcsolódni vágyókat, lesz főzőverseny, néptáncbemutató, operettműsor, és állatsimogató is.

Agárd 

Az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Velencei-tavi Hal- Vad- Pálinka- és Borfesztivál is rengeteg programmal várja az érdeklődőket. Május 1-jén bábszínház, hastánc, kézművesfoglalkozások, koncertek várják az érdeklődőket.

Gyomaendrőd

Azok, akik valami különlegesre vágynak, látogassanak el Gyomaendrődre, ahol isteni tejtermékek (sajtok, túrók), mézek és borok várják a látogatókat. A lakoma után pedig tánccsoportok és együttesek szórakoztatják a fesztivál vendégeit.

Villány

Kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, állatsimogatás, csoportos túrák a Villányi-hegységben és a borvidék dűlői között természetesen villányi borokkal és gasztronómiai különlegességekkel várják a szórakozni vágyókat.

Hévíz

Nem akármilyen élményben lesz részük a Keszthelyre érkezőknek, a város apraja-nagyja ugyanis idén is felidézi a "Boldog Békeidők" hangulatát a május 1-i hosszú hétvégén. Ennek megfelelően mindenki korabeli kosztümökbe öltözik majd, s ha mindez nem lenne elég, kedd este a Csík zenekar húzza a talpalávalót.

Zalaegerszeg

Pálinkával, mangalicával, vidámparkkal, ugrálóvárral, trambulinnal és mászófallal várja a családokat Zalaegerszeg.

Balatonfüred

Kirakodó vásár, gyermekprogramok, amolyan hagyományos majális-hangulatra lehet számítani holnap Balatonfüreden.

Tapolca

Vízi vetélkedő, bohóc műsor és Bluesberry koncert várja a látogatókat május 1-jén.

Balatonlelle

A Rendezvénypark területén koncertek, néptáncbemutatók és utcabál gondoskodik a felnőttek szórakozásáról, míg a gyerekeket játszóház, ügyességi vetélkedő, mászófal és ugrálóvár várja. Sztárfellépő a 2011-es X-Faktor döntőse, Gyurcsík Tibor lesz.

Pécs

Fényorgona a Zsolnay Kulturális Negyed kéményein, bábkészítés, workshop a magyar jazz nagyjaival, és zenés séta Palya Beával a Negyedben - csak néhány program, melyek közül választhatunk kedden, az Első Zsolnay Fesztivál keretén belül.

Kecskemét

Táncbemutatók, kirakodóvásár, vidámpark, este pedig koncertek (Nótár mary, Roy és Ádám trió) várja a látogatókat. 

A fentieken kívül persze még sok más helyen várják a kikapcsolódni vágyókat, további programokat ezen, valamint ezen a honlapon találhat.  

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr74480563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verdade nua e crua 2012.05.01. 10:29:29

Ez mind szép és jó.
De hol van már Csepel, és a csepeli Majális?
Kihalt minden kérem. Sajnos.
süti beállítások módosítása