CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Áder János Magyarország új köztársasági elnöke

2012. május 02. 12:31 - csú

Áder Jánost, a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjét szerdán köztársasági elnökké választotta az Országgyűlés szerdán. A tisztségre egyedül jelölt fideszes politikus 262 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. 

A szavazólapot 307 képviselő vette fel. A 302 érvényes voks közül Áder János 262-őt kapott, negyvenen nemmel szavaztak. Az ellenzéki pártok közül csak a Jobbik vett részt a szavazásban, a párt korábban azt közölte, hogy képviselői nemmel voksolnak. Az MSZP. a Demokratikus Koalívió és az LMP nem vett részt a választási procedúrában

Megválasztása után Áder János beszédben mondott köszönetet jelölőinek és ellenfeleinek, majd pedig vázolta céljait, törekvéseit.

Áder János fideszes elődje, Schmitt Pál egy hónappal ezelőtt a kisdoktori értekezése körüli plágiumbotrány miatt mondott le tisztségéről.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr404484062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debreceni.blog 2012.05.02. 15:22:13

„..S mivel eme magas, ám holtvágányra futó pálya elnyerését Orbán Viktornak köszönheti, nem valószínű, hogy akár csak néhány fokkal is, de elfordulna tőle.”
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2187_az_otodik_elem

magánzó és kamikáze 2012.05.02. 21:32:17

Az a legszarabb az egészben, hogy ő is csak egy áldozat.
süti beállítások módosítása