CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

MITŐL VÖRÖS CSEPEL FIDESZES VEZÉRKARA? - NYÍLT LEVÉL

2012. május 09. 01:05 - csú

Tisztelt Csepeliek!
Azonnal válaszolunk a címben feltett kérdésre: Mitől vörös Csepel fideszes vezérkara? A hazugságtól. Igen, a hazugságok halmazától vörösödött el Németh Szilárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester. Velük együtt vörösödtek el mindazok a fideszes vezetők, akik tettükkel vagy hallgatásukkal hozzájárultak gyűlölködő rögeszmék kialakításához, terjesztéséhez. 
A továbbiakban arról írunk, hogy miért jogos ez a fideszes elvörösödés:
 
Csepel jelenlegi fideszes önkormányzati vezetése nemrégiben kiadványt jelentetett meg, „Vörös Csepel” címmel. A polgármester szerint „a könyv azért készült, mert minden csepeli polgárnak joga van tudni azt, hogy az elmúlt években mi történt a kerületben, és mit művelt a pénzével Csepel MSZP-s vezetése.” Mi, a csepeli szocialisták korábbi és jelenlegi vezetői, a politikai kiadványban vádoltak, egyetértünk az idézett szöveggel. Önöknek, Tisztelt Csepeliek, valóban joguk van tudni arról, hogy 1994-2010 között – a szocialista vezetésű önkormányzat ideje alatt –, önkormányzati pénzből, állami, fővárosi támogatásból, európai uniós pályázati forrásokból, a csepeli vállalkozók közreműködéséből és saját beruházásból „mi történt a kerületben”, hogyan változott, gazdagodott Csepel.  Igen, „joguk van tudni”, hogy például
-  a 16 év alatt közel 20 milliárdos felújítás, fejlesztés  valósult meg a kerületi önkormányzat beruházásában;
- 33 km szilárd útburkolat, új út /Csepeli út/, közel 20 km csatorna, és több mint 60 km-nyi járda készült el;
- parkolók százai épültek, 40 új játszótér került átadásra, 106 millió forintot fordítottunk
parkfelújításra, 422 milliót pedig lakó- és pihenő övezetek /Erdősor utcai, Simon Bolivár,
Szent László utcai, Királymajor lakótelepek/ felújítására, rendezésére;
- 2,2 milliárdot költöttünk a lakásfelújításokra, új lakások építésére, a Széchenyi Terv keretében
megépült  II. Rákóczi F. utcai,  116 lakásos lakótelep létrehozására;
- 600 millió forinttal támogattuk 224 csepeli társasház panel felújítási programját;
- ebben az időszakban építettük meg 1 milliárd forintért az új Csepeli Piacot,
- átépítettük 1,8 milliárd forintért az SZTK régi épületét,
- 270 millió forintért új, korszerű központi gyermekorvosi rendelőt adtunk át,
- korszerűsítettük a Vénusz utcai háziorvosi rendelőt, otthont kaptak a védőnők, mintegy 40 millió forintos önkormányzati támogatással korszerű mentőállomást kapott Csepel;
- közel 2,7 milliárdot fordítottunk a kerület bölcsődéinek, óvodáinak, iskoláinak, művelődési
intézményeinek megújítására, mintegy 100 milliót pedig a szociális intézmények fejlesztésére;-
- több szoborral, műtárggyal gazdagodott kerületünk, felújítottuk a Kossuth Lajos utcai üzletsort,
díszkivilágítást kaptak a csepeli templomok, kiépítettük a térfigyelő rendszert;
- ebben az időszakban újult meg a Csepeli HÉV vonala, sok tömegközlekedési útvonal kapott új burkolatot.
- Magánerőből 750 lakás épült. Az önkormányzat segítségével bővült a kerület
kereskedelmi hálózata: Tesco, Baumax, Corso üzletház, Csikó sétányi üzletsor, Penny  Market,
 McDonalds, Diego. Gyógyszertárak, alapítványi óvodák, iskolák létrejöttét támogattuk.
Több bank nyitott irodát Csepelen, autószalonok, benzinkutak épültek. Anyagilag is hozzájárultunk
a csepeli görög katolikusok templomának felépítéséhez, önkormányzati épület átadásával segítettük
a csepeli reformátusok új templomának kialakítását;
- európai uniós és kormányzati támogatással befejeződött az 1,3 milliárdos beruházás, az  ún. Ady lakótelep több mint 2000 embert érintő szociális rekonstrukciós programja.
 
Mindez, az Önök segítségével, támogatásával valósult meg, „az elmúlt években történt a kerületben.”
 
Erről persze nem szól a kiadvány. Nem, mert az volt a kiadó és a szerkesztő célja, hogy minden olyan eredményt megkérdőjelezzen, amit a csepeli emberek a szocialisták vezetése alatt hoztak létre, és eltereljék a figyelmet a lényegről: konkrét választási ígéreteiket sem tudják teljesíteni.  A Fidesz vezetők sokáig készültek a nagy mű összefércelésére. A 2010-es országgyűlési, majd az önkormányzati választások előtt, a Csepel újságban, a CSEPP-TV-ben, vagy saját hírblogjukon, sokszor hallhattuk, olvashattuk már a kiadványban leírtakat. A 2006-2010 közötti képviselő-testületi üléseken, amikor tárgyaltuk az egyes témákat (pl. Csepel SC, galvániszap, CSEPP-TV Kft, CSEVAK Kft, Ibiza fejlesztés kérdése, „lakásmutyi”), szintén megfogalmazták vádjaikat. Többször, testületi üléseken és nyilvánosan is, válaszoltunk ezekre, tényekkel cáfoltuk hazugságaikat. Hatalomra kerülésük után azonban rögtön felmondtak a Csepel újságnak, néhány nap múlva átalakították az önkormányzat honlapját, végül a CSEPP-TV Kft átszervezésével a televíziós műsorszolgáltatást is felszámolták. Intézményi, hivatali vezetőcserékkel, elbocsátásokkal, a dolgozók megfélemlítésével, a szükséges légkört is megteremtették a folytatáshoz. Elkészültek az első feljelentések, amelyeket állítólag még „több mint 30” követett,de a feljelentésgyártás ma is tart. Az egyes „ügyek” sorra jelentek meg a médiában, a polgármester úr által tartott sajtótájékoztatókon, a közmeghallgatások, értekezletek, testületi-ülések rendszeresen ismétlődő, nemegyszer érthetetlen polgármesteri ömlengéseiben, dühkitöréseiben. Megvolt tehát minden feltétel a kiadvány megjelentetéséhez, az eddig megjelent „dokumentumok”, az eltitkolt feljelentésekben foglaltak összeollózásához. Összeállt végre, az elsősorban a híveknek, a szélsőjobbnak és a fideszes felsőbb vezetésnek készített nagy „mű”, amit azóta, a média világának szerkesztőségei mellett csak kétféle ember kaphat meg: boldog és boldogtalan.
 
Úgy gondoljuk, a mocsokkal nem érdemes birkózni, mert magunk is bepiszkolódhatunk. Változatlanul ez a véleményünk. A XXI. kerületi Fidesz-vezetők hazugságainak, rágalmainak természetrajzát azonban nem csak érdemes, hanem kötelességünk is bemutatnunk mindazoknak, akik bíztak és bíznak bennünk, akik vitázó korrekt ellenfeleink, és akik csak egyszerűen kíváncsiak arra, ami a „nagy mű” szerzőjének, kiadójának eszébe sem jutott, vagyis érdekli őket a másik fél véleménye.
 
Mindig tisztességgel szolgáltuk a csepelieket. Utólag már tudjuk, voltak hibás döntéseink, bármikor vállaltuk és vállaljuk érte a felelősséget. Szándékaink ellenére, nem tudtuk minden ígéretünket teljesíteni. A csepeliek választási döntéseit tudomásul vettük. Megköszöntük munkánk támogatását, a változatlanul ránk szavazó ezrek megtisztelő bizalmát.
 
Visszautasítjuk a kiadvány szellemiségét, egyoldalú megközelítéseit, az igazságszolgáltatási intézményeknek megcímzett politikai megrendeléseit, féligazságait, csúsztatásait, hazugságait. Van belőlük bőven a kiadványban. Most csak néhányra hívjuk fel a csepeliek figyelmét, azzal a megjegyzéssel, hogy a 96 oldalas kiadvány majd minden oldalához vannak, az alábbiakhoz hasonló megjegyzéseink:
 
1 Hazugság a „10,1 milliárdos vagyonvesztés”. A jelenlegi fideszes csepeli vezetők elhallgatják, hogy a 2005-höz viszonyított vagyonvesztést a vagyon 10,1 milliárdos növekedése, azaz, az északi terület egy részéért kapott pénz „vagyonba” való beszámítása okozta, előzte meg. A terület értékesítésével megnőtt pénzvagyont pedig az utolsó forintig ellenőrizhető módon, fejlesztésre fordítottuk! (Az előzőekben már bizonyítottuk a felhasználás eredményeit!) A „milliárdok elsíbolása” tehát hazugság, rágalom!
 
2) Hazugság, hogy az „a sok pénz (10,1 milliárd Ft) tehát elment, eltűnt örökre, miközben senki nincs aki meg tudná mondani, hogy – a már felsorolt vegytiszta tolvajlásokon és pénzszóráson túl – mire költötték el”. Az előzőekben felsorolt fejlesztések tételesen cáfolják ezt a csepeli választó polgárokat is lebecsülő állítást, ráadásul minden dokumentum az önkormányzatnál megtekinthető. A 2010-ről, 2011-ről szóló, általuk készített költségvetési beszámolók sem támasztják alá a kiadványban leírtakat. A 2011. szeptember 29-én elfogadott Csepel Önkormányzata Gazdasági Programja c. dokumentumban pedig azt írják: „2010 végére mintegy 2,7 milliárd forint” maradt, azonban „az összeg egy része likviditási céloknak rendelődik alá, csökkentve a finanszírozás költségeit”. (Az önkormányzat honlapján mindez ellenőrizhető!) Azaz másra akarják költeni a megmaradt fejlesztési milliárdokat, miközben az önkormányzati választások előtt, ennek ellenkezőjét képviselték, követelték a korábbi vezetőktől.
 
3) Hazugság, „ hogy éves szinten két milliárd forintba került a csepeli adófizetőknek az MSZP-s városvezetés.” Ezt korábban Borbély Lénárd alpolgármester, a Csepeli Hírmondó 2011. évi október 28-i számában még így mondta: „éves működésünk körülbelül kétmilliárd forinttal kevesebbe kerül, mint az MSZP vezetése alatt”. A költségvetési tényadatok a következők: a 2011-ben, az irányításuk alatti önkormányzat működésére fordított összeg 261,9 millió forinttal nagyobb az előző évinél, és 382 millió forinttal több, mint a 2009. évi „MSZP-s  városvezetés” alatti működési kiadás. Idén a tervezett működési kiadások már a kiadási főösszeg 80,7 %-t teszik ki, ami viszont komolyan veszélyezteti az önkormányzat hosszabb távú működését. Ráadásul mindezt: a Csepel újság, a televíziós műsorszolgáltatás megszüntetésével, a Csepel Galéria és Művészetek Háza jogutód nélküli felszámolásával, a művelődési intézmények szakmai alapokat nélkülöző szétverésével, a hivatal szakembereinek kirúgásával „érték el”. Tehát az is hazugság, amit a fideszes vezetés magáról állít: „az önkormányzati szolgáltatások színvonalát fenntartottuk,…néhány területen még növeltük is”.  
 
4) Hazugság, hogy az MSZP-sek „elzálogosították a kerületet”.  Az átadási dokumentumok szerint a 2021-ig, évi részletekben fizetendő adósság nagysága összesen 1,7 milliárd forint volt. A napilapokban, az interneten olvasható dokumentumok szerint az önkormányzat adósságállományának nagysága meg sem közelítette a főváros több fideszes kerületében vagy például Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Pécsett felhalmozott, kötvények kibocsátásával is terhelt adósságát. Csepel pénzügyi helyzete, a nagyobb mértékű, törvényi határon belüli hiánnyal, az adóssággal együtt, hosszabb távon is kezelhető volt. Az ellenőrizhető tényhez még hozzátesszük: az átadáskor az önkormányzat pénzösszege 3,5 milliárd forint volt, amiből 3,1 milliárd bankban kamatozott! Tehát a másutt sokat hangoztatott „pénzügyi csőd” veszélye sem állt fenn. Nem más ez, mint nyers hazugság.
 
5) Hazugság a tragikus kettős gyilkossággal foglalkozó 14 oldal 13 olyan állítása, amely túl azon, hogy nyilvánvalóan nem igaz, azt célozza, hogy lejárassa az MSZP korábbi vezetését. Csak egy példa: „Deme: esetenként 1-1,5 milliót loptak a hátrányos helyzetű gyerekektől az MSZP-nek.”  Ez a pamflett szerzői által favorizált Deme állítása. Hazugság! Az iskolát működtető alapítványt és az MSZP Csepeli Szervezetét is ellenőrizte az Állami Számvevőszék. Deme hazugságát semmi sem igazolta. A szerkesztő ezt tudta, tudja, de ez sem zavarja! Deme szavait maga előtt tolva hazudik!
 
6) Hazugság a „titkos találka”, a titkok sugalmazása. A szerkesztő ismét felmelegíti a 2009-ben már cáfolt hazugságot: „Titkos találka a Horgásztanyán…”. Hazugság, bármit is állít a „hírforrás”. Nem volt semmilyen titkos találka a Horgásztanyán.
 
7) Hazugság, hogy „A Csepeli Munkásotthon egészen a rendszerváltozásig köztulajdonban volt.” Az 1920-ban felavatott Csepeli Munkásotthon, a rendelkezésre álló dokumentumok szerint a szociáldemokrata párt és a szakcsoportok által 1911-ben létrehozott Munkásotthon Szövetkezet tulajdonában volt, egészen 1946 végéig. A szerző további hazugságai ebben a fejezetben: „nem volt terembérlésre egységes árszabás”, „ugyanazért a teremért a Fidesztől már 40 ezer forintot kért”. Volt egységes árszabás és másoktól is ugyanakkora összeget kértek, ugyanazon helyiségért, mint a Fidesztől. De semmi sem számít, még az intézmény vezetőinek a lejáratása sem, mert a cél: a Csepeli Munkásotthon feletti rendelkezés megszerzése. Sőt! Ezért a célért még hazudnak is az önkormányzat képviselő-testületi ülésén, például az „alapítói joggal rendelkezők száma” vagy az „alapítóknak írt levelek” vonatkozásában. És amikor az ellenzék tényekkel cáfolja a polgármester állításait, a polgármester azt válaszolja: „Csak nem képzelik, hogy hazudok?”.  Mi, nem képzeljük…
 
8) Néhány további példa a félrevezetésre, hazugságokra, rágalmazásra:
> nem lehet a csepeli MSZP vezetését vádolni közpénzek ellopásával a galvániszap ide-, és elszállítása kapcsán, mert azt a vállalkozó, illetve az illetékes minisztérium fizette;
> az önkormányzatnak és egyetlen csepeli MSZP-snek sem volt semmi köze a Rákóczi Lakópark „botrányához”; vagy pl. a „Magyar Demokrata Fórum pártházá”- hoz, ami egyébként nem „nyugdíjas klubnak” épült, hanem kerületi körzeti pártháznak;
> a kettős gyilkosság az önkormányzattól független alapítványi iskolában történt, amely az MSZP-s vezetésű önkormányzattól semmilyen anyagi támogatást nem kapott;
> a Kis-Dunapart egy szakaszának „tervezett beépítése” a part teljes hosszának 4%-t érintette,  ráadásul,  semmilyen módon nem lehetett volna „a csepeliektől elvenni a part használatát”;
> „…és a Tesco-buli” c. részben írja a szerkesztő: „…miért mondott le az MSZP-s városvezetés a bérleti díj kétharmadáról?”, ”Esetleg valakit megkentek?”.    Ezek az érintettek megkérdezése nélkül feltett, kérdésekbe rejtett feltételezések, sejtetések, amelyek az önkormányzati vezetők és a Tesco Áruház lejáratását „szolgálják”. Nem dolgunk a Tesco megvédése, csak a tények kedvéért jelentjük ki: szó sincs megkenésről. A Tesco egyrészt 9,7 millió forintot + ÁFÁ-t fizetett ki a bérleményért az önkormányzatnak, másrészt a megállapított havi bérleti díjon túl, 60 millió forintos értéknövelő felújítást végzett az általa bérelni szándékozott önkormányzati vagyonelemen.
> „A helyi kormányzati negyed terveire 182 millió forintot ki is fizetett az önkormányzat, de ennek az elköltött pénznek annyira sincs produktuma, hogy a csepel.info az interneten egyetlen tervet sem talált”.  A 182 milliónak semmi köze a kormányzati negyedhez. A csepeli városközpont (Szent Imre tér, a Polgármesteri Hivatal épületegyüttese) teljes átépítését, megújítását, kibővítését tervezte az akkori vezetés, és a több milliárdos fejlesztés tervezési költségéről van szó. A terveket pedig a Főépítészeti Irodán kellett volna keresni, és nem a valamilyen okból megszüntetett internetes portálon.
9) Közpénzből– a csepeliek adóforintjaiból –, finanszírozta a Csepeli Önkormányzat fideszes vezetése, a saját pártpolitikai céljait szolgáló „Vörös Csepel” kiadvány elkészítését és terjesztését. Saját bevallásuk szerint „több mint hat millió forintot” költöttek erre a rágalomgyűjteményre. Közbeszerzési eljárás nélkül! Fideszes, szélsőjobboldali nézeteket valló baráti, elvbaráti kör támogatásával, közreműködésével. Miközben ez az összeg elég lett volna például, a megszüntetett televíziós műsorszolgáltatás további működtetéséhez, vagy a testületi ülések internetes közvetítéséhez, amelynek megteremtésére vonatkozó ellenzéki javaslatot nemrégiben leszavazták. (Nehogy az érdeklődő csepeliek figyelemmel kísérhessék a képviselő-üléseken történteket, éppen elég baj, ha a főpolgármester és több kerület tv-csatornával és internettel is biztosítja ezt a fővárosi közgyűlések, illetve kerületi képviselő-testületi ülések esetében!) Miközben a polgármester arról ír a kiadvány bevezetőjében, hogy a dolgozóknak „folyószámlahitelből kényszerülünk fizetést adni”, a képviselő-testület pedig bevezeti a telekadót, növeli az építményadót, az intézményekbe járó gyerekek utáni szülői hozzájárulásokat. A kiadványra azonban van pénz! Sőt! A kiadvány mellett telik még 43 milliós autópark vásárlására is, amelyből a tisztségviselők teljesen ingyenes, magáncélokra is használható új autókat kapnak.
 
Tisztelt Csepeliek!
Tanulságos, embert próbáló, nehéz döntésekkel teli másfél évtizedet éltünk meg Csepel, a csepeliek szolgálatában. Örülünk annak, hogy nap, mint nap találkoztunk és találkozunk olyan emberekkel, - közöttük sok olyannal, akik jobboldalinak vallják magukat –, akik arra kértek, biztattak, ösztönöznek bennünket, hogy ne hagyjuk szó nélkül a hazugságokat, ne hagyjuk a 16 év eredményeit, a csepeliek támogatásával végzett munkánkat, önmagunkat lejáratni, besározni. Tudjuk, a csepeli Fidesz és Németh Szilárd polgármester – a szervezet és a frakció néhány tagjának ellenérzései mellett –, a végsőkig folytatja az MSZP, illetve volt és jelenlegi vezetői elleni rágalomhadjáratot. Meggyőződésünk azonban, hogy ebben a helyzetben sem lehet más feladatunk, mint segíteni mindazok összefogását, politikai hovatartozástól függetlenül , akik hajlandók Csepelért, a csepeliekkel dolgozni.
 
Tisztelettel és üdvözlettel:


                                                                                                      
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr774497406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása