CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Statárium fegyelminek álcázva?

2012. május 10. 19:01 - csú

Csütörtököt mondott munkatársai körében Németh Szilárd fideszes polgármester szerdán, és úgy is lett. Csütörtökre a XXI. kerület jelenlegi városvezetője nyilvános meghirdetés nélkül rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze. Összejött az ülés. Összejött a döntés is. A napirendről csak fülbe súgó híresztelések keringtek, mi a tényeket közöltük olvasóinkkal. Most is a tényeket továbbítjuk.
 
A Csepel újság biztos forrásból, Németh Szilárd közvetlen környezetéből úgy értesült, hogy a zárt ülésből néhány perc után nyilvános ülés lett, de erről sem tájékoztatták a csepelieket, persze akkor már késő és mindegy volt, csak a hivatal dolgozói mehettek volna be a tanácsterembe, ha mernek. Nem mertek. Érthető. Ők is tudták, hogy a fideszes városatyák és városanyák Németh Szilárd javaslatára fegyelmi eljárást indítanak Miskolci Józsefné Hajtun Zsuzsa, az önkormányzati Fasang Árpád Zeneiskola igazgatója ellen. Május 25-ig a képviselő-testület tájékoztatásával már le is kell zárni a fegyelmit, amelynek Morovik Attila alpolgármester lesz a kijelölt vizsgálóbiztosa.
 
Információink szerint Németh Szilárdnál május 6-án az verte ki a biztosítékot, hogy az interneten, pontosabban a facebookon elolvasta az igazgatónőnek azt a  levelét, amelyben Miskolciné a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordult, és kérte az általa vezetett zeneiskola szakmai, gazdasági és törvényességi átvilágítását. Úgy tudjuk, hogy az előterjesztésben egy szó sincs arról, milyen rágalmak, előzmények késztették az igazgatónőt erre a lépésre. A fideszes honatyák és -anyák ezt nem  is hiányolták (lapunk az előzményeket már részletesen ismertette.).
 
Jól értesült informátoraink szerint többen lázasan keresték a jogi kapaszkodókat, hogy átnyújtsák Németh Szilárdnak. A polgármester kapaszkodott a kapaszkodókba (a paragrafusokba). Kifejtette, hogy álláspontja szerint Miskolciné megsértette közalkalmazotti jogviszonyából eredő lényeges kötelezettségeit akkor, amikor az úgynevezett szolgálati út figyelmen kívül hagyásával közvetlenül a kormányhivatalhoz fordult átvilágítási kezdeményezésével. A levél internetes közlése pedig – Németh Szilárd szerint – az önkormányzat rossz hírét kelti.
 
Előzetes jelzésünknek megfelelően a fegyelmit a fideszes képviselők egyetlen kérdés, egyetlen megjegyzés nélkül megszavazták. A nyilvánossá tett ülésről a fideszes városvezetés szócsöve, a csepel.hu csütörtökön este hatig egy sort sem közölt, pedig ők még közelebb vannak a fegyelmit kezdeményező Németh Szilárdhoz mint a Csepel újság informátorai… 
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr334500836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verdade nua e crua 2012.05.10. 22:06:55

Zsuzsa néni a húgomat is tanította zongorázni. A családjaink is ismerték egymást. Hű de rég volt! Tán igaz sem volt. De majd máskor emlékezem...
Hogyan lehet az hogy Művészeket, akik letettek valamit az életben, olyan emberek és talpnyalóik aláznak és gyanúsítanak meg, akik iskolákban megbuktak mint vezetők, mint tanárok...
Nem furcsa egy kicsit?

Mikor lesz már Csepel ismét Vörös? Hogy mitől? Az már részletkérdés...
De ezt a zsarnokságot nem SZABAD SZÓ nélkül hagyni!

Turai 2012.05.11. 12:58:24

Micsoad zavarkeltés:
"fideszes körökből
Németh Szilárd közvetlen környezetéből stb.
A Kormányhivatalhoz hiába fordul-ott csak a szakmát vizsgálják, és ott mindenki egy követ fúj Vele.
Pénzügyekben a Tákisz-hoz kell fordulni. De a vizsgálat árát minden esetben a megrendelő fizeti.Gondolom ezért hagyta ki a fenntartót mert Zsuzsa asszony fizeti majd. Egyébként a csinfón lévő bejegyzések nagy része inkorrekt.
süti beállítások módosítása