CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kell becsapni a csepelieket?

2012. június 04. 00:05 - csú

A Hősök Napja alkalmából koszorúzás volt a csepeli Szent Imre téren, a Csepeli Önkormányzat szervezésében, amire meghívták a csepelieket is. /csepel.hu, május 23, 15:34/ A koszorúzás során megkoszorúzták a Szent Imre téren lévő,  I. és a II. világháborús, valamint az 1956-os emlékműveket. Az eseményről tudósítás jelent meg az önkormányzat hivatalos fórumain, a csepel.hu-n, május 25-én, 11:12-kor, illetve a június elsejei Csepeli Hírmondó 2. oldalán. A tudósításokkal csak két problémám van, amit most megosztok az olvasókkal:

1) Az újságíró szerint a II. világháborús emlékmű talapzatán ez a szöveg olvasható: „Emléket állítva a nagyvilág katonai és civil áldozatainak” A baj csak az, hogy a II. világháborús emlékmű talapzatán nem ez a szöveg van, hanem a következő:  TISZTELETADÁS AZ ÁLDOZATOKNAK A MEGBÉKÉLÉS JEGYÉBEN.  Pozitív megközelítés: az újságíró véletlenül elírta.

2) Mindkét írás elhallgatja, hogy az önkormányzati vezetők, valamint Kovács Sándor vezérőrnagy és Papp Péter rendőrezredes, kapitányságvezető után – mindhárom helyszínen –, koszorút helyezett el az MSZP önkormányzati frakciójának két tagja. Pozitív megközelítés: az újságíró véletlenül nem látta őket.

Mivel azonban rendszeresen olvasom e két önkormányzati hírforrást, s már többször is tapasztaltam a fentiekhez hasonló „véletlen” hibákat, elhallgatásokat, és a véletlenekben sem hiszek, sokadszorra is kimondom: a csepel.hu  és a Csepeli Hírmondó csak a Fidesz vezetőit és nem a csepelieket szolgálja. Nemcsak az újságíró, a szerkesztőségvezetővel együtt 17 fős! szerkesztőség felelős ezért. Van kiadójuk és van a kiadó cégnek fenntartója is. A fenntartót pedig úgy hívják, hogy Csepeli Önkormányzat. Nem felmentve az egyéni felelősség alól az újságírót, a szerkesztőség vezetőjét, még a kiadót sem, de talán mindannyian sejtjük, hogy az önkormányzat valamelyik tisztségviselője is közreműködött, cenzorként, az ügyben.

Bár nem nagy ügyről van szó, és az is igaz, hogy a média a zsebükben van, de a kérdés nem maradhat el most sem. Tessék mondani, miért kell becsapni a csepelieket?  meddig lehet elhallgatni a problémákat, meddig lehet a nagy semmit „sikert sikerre halmozó” eredményként eladni a csepelieknek?  

vox 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr514563575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása