CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rongy emberek tobzódnak

2012. június 05. 17:02 - csú

„Te köcsög. Te hülye kurva. Büdös zsidó kurva.” Ezekkel a szavakkal illették tegnap a Népszabadság munkatársát az Astoriánál. Aztán arcon köpték. Aztán meglökték, és ki akarták ütni a kezéből a kamerát. (VIDEORIPORT ITT)

A Népszabadság riportere a munkáját végezte. Tette a dolgát, amikor a tiltakozó taxisok konvojáról készített felvételeket. És tette a dolgát akkor is, amikor a tüntető menetben hajtókat durván szidalmazó férfiról és nőről akart felvételeket csinálni. Ordítottak, szidalmazták a

kocsiban ülőket. Bátran, keményen.

Bátran, keményen támadtak a Népszabadság riporternőjére is, már amennyi köze van a bátorsághoz a kamerától, a nyilvánosságtól és a „lebukástól” való félelemnek.

Hozták a lényegüket: támadásba lendültek.

Arctalanságukat, névtelenségüket féltő gyávaságuknál is alávalóbb, hogy nem csupán egy munkáját végző emberre emeltek kezet. Nőre támadtak. Úgy könnyebb. Zsidózni is könnyebb, leköpni is könnyebb. Amikor azonban kiderült, hogy van ott egy másik kamera is, mögötte két férfival, megkushadtak. Ennyi az ilyenek bátorsága. Két beteg ember.

Valóban ennyi volna? Szinte hetente érkeznek hírek munkájukat végző embereket ért inzultusokról: itt megverik a postást, ott leütnek valakit, mert valamit „beszólt”, amott meg csak azért, mert „úgy” nézett, vagy egyszerűen csak az ellenfélnek szurkol, persze ilyenkor azonnal ütni kell. Veszedelmes indulatok ezek.

Elpattan valami, és nincs mentség – rongy emberek tobzódnak meg a náluk is nagyobb rongyok, azok, akik a szájukba adják a rongy mondatokat, azokat, amelyek hallatán épeszű ember nem adhat felmentést.

A Népszabadság szerkesztősége a történtek miatt feljelentést tesz. (Forrás: Népszabadság)

A Csepel újság szolidaritását fejezi ki a Népszabadság megtámadott riporternőjével

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr224567261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása