CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: ítéletre várva a Fővárosi Törvényszéken

2012. június 14. 10:53 - csú

2-Vádlottak padján.jpgAz utolsó szó jogán is tagadott Kun és Deme.  

Az Index.hu  reggeli beszámolója szerint az óriási médiaérdeklődés miatt a szokásosnál jóval nagyobb terembe tették át a csepeli kettős gyilkosság büntetőperét ma a Fővárosi Törvényszéken. (A LEGÚJABB HÍREK A  FEJLEMÉNYEKRŐL ITT OLVASHATÓKA mindkét vádlottra életfogytiglant követelő ügyészi vádbeszéd és a bizonyítottság hiányára hivatkozva felmentést kérő védőbeszédek után feltehetően utolsó tárgyalási napjához ért a büntetőper első fokon. Több mint három és fél éve, 2009 januárjában lőtték agyon a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában az intézményvezetőt és munkatársát.

A gyilkos lövések leadásával Kun Tamást, a volt gondnokot, biztonsági őrt vádolják, míg a volt igazgató,  Deme Gábor az ügyészség szerint bűnsegéd volt az előre kitervelt, aljas indokból elkövetett gyilkosságban. A csütörtöki tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken a vádlottak megszólalásával kezdődött, az utolsó szó jogán beszélhetnek. Utána az Index információi szerint várhatóan kihirdeti az első fokú ítéletet Németh Nándor bíró.

Bár az ügyben van egy egészen ritka bizonyíték, egy, a gyilkosság alatt forgó diktafon hangfelvétele, a per több mint egy éven át tartott, a bíróság rendkívül alapos bizonyítási eljárást folytatott le. Több mint hatvan tanút, több tucatnyi szakértőt hallgattak meg.

A csepeli kettős gyilkosság fontosabb tárgyalási napjairól az Index korábbi tudósításaiban olvashat, a bűnügyről készült részletes összefoglalójukat pedig itt találja.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr154587591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása