CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt

2012. június 18. 00:11 - csú

Kérdőjeles-2.jpgÚj rovatunk a következőkben – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Döntsön az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó, június 15-én megjelent 12. számából:

A cikk címe: Tamariska-domb: országos védettségű lesz

A szerző szerint: „Németh Szilárd polgármester egyéni képviselői indítványára a fővárosi közgyűlés feloldotta a domb védettségét.”…illetve a vidékfejlesztési miniszter „…az országos jelentőségű, védett természeti területek  közé emeli a dombot.”

A szerző azonban azt már kifelejtette, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala június 8-án, az Országos Sajtószolgálaton keresztül kiadott közleménye szerint „a Fővárosi Közgyűlés eljárása és a Tamariska-domb helyi védettségének feloldásáról hozott döntése többszörösen sértette a vonatkozó jogszabályi követelményeket…” továbbá, hogy a „vidékfejlesztési miniszter által kezdeményezett országos védetté nyilvánítási eljárás nem orvosolja azt a tényt, hogy a Tamariska-domb a közgyűlés döntése óta nem védett terület.

A cikk címe: Rendkívüli testületi ülés. Elmarasztalták a Fasang igazgatóját

A szerző CS.A. a fegyelmi tanácsként tárgyaló rendkívüli képviselő-testületi ülésről szóló tudósításából kimaradt – a Csepeli Zeneiskola igazgatója szempontjából –, fontos tények:

- a zeneiskola tantestületét nem tájékoztatták a pénzügyi átvilágításról, a vezetők véleményét sem kérte ki az átvilágítást végző „szakember”;

- a pénzügyi szakember olyan kérdésekben is véleményt mondott, amelyre szakmai végzettsége nem hatalmazta fel, ezért a tantestület nem fogadta el a politikai állásfoglalásokat is tartalmazó „szakmai” véleményét;

- az iskola vezetése írásban reagált a pénzügyi szakember véleményére. Cáfolta,  hogy „az iskola fenntartása többe kerül az elfogadható szintnél.” Szakmai álláspontjukat azonban a testület figyelmen kívül hagyta, csakúgy, mint a cikk írója;

- a „Mentsük meg a Fasangot! Címmel levelek és körüzenetek jelentek meg az interneten, melyekben élesen támadták a fenntartó önkormányzat vezetőit.” A szerző fenti mondata után azt már elfelejti leírni, hogy a szülők akciójáról volt szó, amelyet az váltott ki, hogy az önkormányzat vezetése a 2011. december 15-i képviselő-testületi ülésen tervezte a zeneiskola összevonásának megindítását az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Intézménnyel, amely éles ellenérzést váltott ki a szakma egészéből is. A szakma és a szülők tiltakozása eredményeként végül visszavonták az előterjesztést.

A cikk címe: Pedagógusnapi kitüntetések

A cikk szerzője – antal – elfelejtette megemlíteni, amit a jelenlévő pedagógusok közül sokan szóvá tettek, hogy a polgármester – pedagógus részére –, már második éve nem vesz részt a kerületi pedagógusok tiszteletére szervezett programon. Arról sem írt egy szót sem, hogy az alpolgármester beszéde rendkívül negatív visszhangra „talált” a részt vevő pedagógusok körében: beszéde alatt két alkalommal erős zaj volt a teremben, többen fel is álltak és kimentek a teremből, mert az alpolgármesteri beszéd „…már felháborító!” volt részükre.

Kimaradt, fontosabb események:

Június 1. Rendkívüli Képviselő-testületi ülés. Napirend: Javaslat a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetői állásának pályáztatására. Az MSZP frakció közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy a cirkusz helyett, inkább a szintén 14.00 órakor kezdődő Kerületi Pedagógus Napi ünnepségen vesz részt.

Június    3.   FC Dabas – Csepel FC 1-1 (0-0)

Június 5. A Demokratikus Koalíció Csepeli Szervezetének rendezvénye a Csepeli  Munkásotthonban. Vendég: Gréczy Zsolt, az ATV műsorvezetője.

Június   9.  Csepel FC – Dunaharaszti MTK 0-0

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr844594936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása