CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fontos csigolyák hiányoznak még a szigeti és a csepeli gerincútból (is)

2012. június 25. 15:44 - csú

Csigatempó.jpgOrszágszerte csalhatatlan biztonsággal keverik össze a csepeli (Budapest, XXI. kerületi) gerincutat a Csepel-szigeti gerincúttal. Nem csoda, hiszen az elnevezés mellett az építkezés tempója is hasonló mind a két esetben: csigalassúságú. Nem vigasz ez sem a csepelieknek, sem a főváros határán túli szigeti települések lakóinak. Az Indóház című magazin online változatában most Vörös Attila a szigeti gerincút építéséről adott helyzetképet. Sommás bevezető megállapítását mindnyájan tapasztaljuk: "A csepeli és a Csepel-szigeti gerincút is csak épülget, az összekötő szakasz nagy része pedig még csak papíron létezik." A cikk így folytatódik:

Sehogy sem áll a Csepel-szigeti gerincút halásztelki ága. A szigeti gerincút majd egyszer az M0-ás autóúttól a sziget déli részén levő Lórévig fog tartani. Idén januárban az útból átadtak egy hat kilométeres szakaszt, a szigetszentmiklósi ág első részét. A halásztelki ágat akkor az év második felére ígérték, körülnéztünk hát, hogy ömlik a beton, hogy dübörögnek a gépek!

Az építkezés 2010 tavaszán indult meg a területkisajátítások végeztével. Akkor bő egy évet ígértek, hogy elkészüljön a teljes, 4,6 milliárdos beruházás. A két kilométeres halásztelki ág kivitelezése végül 2011. május 11. és 2012. május 25. között kellett volna, hogy megvalósuljon. A munkálatokat ugyan elkezdték, de (és most utalnánk az Indóház magazin júniusi számában megjelent, Vasútépítés Kőműves Kelemen módra című cikkre) olyan románosan félbemaradt.

Áll egy félkész felüljáró az M0-ás fölött, van egy félkész és egy körvonalaiban már felismerhető körforgalom, valamint néhány száz méter aszfaltcsík. A területen egyáltalán semmi mozgást nem tapasztaltunk, fotóriporterünk csak egy kutyákat sétáltató bácsival találkozott. A munkagépek tavaly októberben vonultak le a területről, azóta sem tértek vissza.

Forrás az eredeti fotókkal: IHO.HU

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr134610270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása