CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért növekszik a hiány Csepelen? Hol van a könyvvizsgáló jelentése?

2012. június 27. 12:11 - csú

Pénzszórás.PNGA Csepeli Önkormányzat Képviselő-testülete csütörtöki, vagyis holnapi ülésén polgármesteri előterjesztés alapján módosítani akarja az idei - február 23-án elfogadott - költségvetést .(A javaslat itt olvasható). A korábbi, a szocialista vezetés időszakában ilyenkor már tanulmányozható volt a könyvvizsgáló jelentése is, amely az érdeklődőknek és főként a szakembereknek rávilágított a számhalmazok jelentőségére, hitelességére, uram bácsá' a gyengéire is. Most, egy nappal a képviselők döntése előtt nyoma sincs a könyvvizsgálói jelentésnek. Hol van? Miért nem teszik közzé a hivatalos szócsőben? Talán csak nem azért, mert a hiányt 5,8 százalékkal akarja növelni a fideszes vezérkar? Továbbá: Meddig pumpálják a CSEVAK-ba az önkormányzat pénzét  a működés biztosításához? Kérdéseink összegzése ezek után:

1) Mi indokolja, hogy június 27-én még nem nyilvános a könyvvizsgálói jelentés?

2) Mi indokolja a hiány 5,8 %-os növekedését?

3) A 2/b. mellékletből kiderül, hogy a működési célú pénzeszköz-átadások államháztartáson kívülre, a tervezetthez képest közel 18 %-kal nőttek. Mi az oka?

4) A CSEVAK Zrt. részére biztosított pénzeszközátadás a tervezetthez képest 17,94 %-os növekedést mutat, ezen belül a Beruházási Iroda működési támogatásának növekedése pedig 24,23 %-os. Meddig pumpálják a CSEVAK-ba az önkormányzat pénzét – nem felhalmozási célból, hanem a működés biztosításához?

5) A 7. sz. melléklet /67. oldal/ 21. sorában Csepel Sziget Észak-déli Regionális Főközlekedési út Önkormányzathoz tartozó szakaszának előkészítésére 540.904.000 forintot javasol az előterjesztő. Miről van szó?

6) A javaslat szerint a felhalmozási kiadásra fordítható északi bevétel maradványa: 2.506.240 eFt. Van azonban, az I. sz. kiegészítő mellékletben az északi pénz felhasználására négy tétel, ami magyarázatot követel:

> 354.092 eFt van tervezve kiutalatlan költségvetési támogatásra. Miről van itt szó?

> 479.825 eFt-ot javasolnak felhalmozás célú pénzeszköz átadásra, államháztartáson kívülre. Miről van szó?

> felhalmozási célú támogatási kölcsön 12.329 eFt. Kit támogatnak és miért?

> kerületi beruházásra 867.538 eFt-ot javasol az előterjesztő. Milyen beruházásról van szó 2012-ben?


Érdeklődéssel várjuk a válaszokat!

CSÚ

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr894614455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása