CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Sárdi Lajos

2012. július 02. 13:06 - csú

Sárdi Lajos-Csepel SC.jpgHosszú, türelemmel viselt betegséget követően elhunyt Sárdi Lajos, a Csepel SC örökös tagja, a magyar és a csepeli sportsikerek egyik legszakavatottabb krónikása. A kék-piros klub sikereinek történetíróját 80. életévében érte a halál - közöle  ma délelőtt az önkormányzat hírportálja.

Az ízig-vérig sportember 1933-ban született Csepelen, édesapja, Sárdi Antal a klub egykori elnöke volt.
Sárdi Lajos 1947-től 1951-ig a CSMTK, ill. a Csepeli Vasas labdarúgójaként játszott, mind a négy első osztályú bajnoki címünknek szemtanúja volt, majd az 1990-es években feldolgozta a csepeli labdarúgás történetét.

Pedagógusként töltött tartalmas életpályája utáni nyugdíjba vonulását követően a Régi Csepeli Sportolók Baráti Körének (az „Öregfiúk”) aktív tagjaként tevékenykedett.

1992-ben a Nemzeti Sport a „Csodálatos Olimpia” c. kiadványában közreadta a magyar sportolók olimpiai szerepléséről szóló „Kislexikon” c. összeállítását.

1996-tól aktív résztvevője volt a magyar olimpiai mozgalom hagyományőrző tevékenységének, közreműködött az „Emléküket őrizzük” c. MOA kiadvány anyagának összeállításában. Évekig segítette a Mező Ferenc szellemi diákolimpia versenyeit, a MOA által szervezett olimpiai vetélkedőket.

2001-ben, majd 2006-ban jelent meg a „Magyar sikerek a nyári olimpiákon” c. munkája, 2004-ben és 2009-ben pedig az Ivanics Tiborral közösen összeállított „Sikersportágaink az olimpiai játékokon” c. kötete.
1998-tól a Magyar Olimpiai Akadémia évkönyveiben több írásában foglalkozott sportolóink olimpiai eredményeivel.
1999-től  a Csepel SC örökös tagja.

Sokirányú tevékenységét a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteletbeli érem adományozásával ismerte el 2006-ban.
Életének utolsó éveiben nagy örömmel töltötte el a csepeli futball újjáéledése.
Büszke volt arra, hogy megérte a Csepel SC 100. születésnapját és részt vehetett az ezt ünneplő díszközgyűlésen. Precíz statisztikáival sokhelyütt lehetett találkozni, legutóbb „Az első 100 év” című, a Csepel SC centenáriumára készült kiadványban publikálta a csepeli sportolók eredményeit összesítő írását.
Sárdi Lajos temetése 2012. július 11.-én, reggel 9 órakor lesz a csepeli temetőben.

 

Forrás: Légrádi Gábor (csepel.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr54623807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása