CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyolc millió forintot fizettek csepeli közpénzből a Fidesz propagandájára

2012. augusztus 15. 11:35 - csú

Átlátszós-OK.pngA csepeliek eddig is a XXI. kerületi fideszes városvezetés pártpropagandájának és történelemhamisításnak tekintették azt, amit a Németh Szilárd polgármester fémjelezte együttes ( helyi kifejezéssel élve: falkaforradalmárok) Csepel "300 éves újratelepítése" alkalmából művelt. Törés, zúzás, bontás,  fapusztítás a Szent Imre téren a kétes múlt még kétesebb szellemének feltámasztásáért, az "ereklyés" országzászló-tartó felépítése, csinnadrattás avatása. És a hab a tortán: egy díszes kiadású, minden csepeli lakásba eljuttatott újság a Nagy Magyarország című magazin kiadásában. Sokan kérdezték: mennyibe kerül ez nekünk?

A mulatáság szervezőitől erre a kérdésre a csepeliek nem kaptak választ. A teljes költséget még most sem ismerjük, de a magazin különszámának áráról lehullott a lepel. No, persze, most sem a XXI. kerületi fideszes városvezetés tagjai, vagy az illetékes gazdasági társaság vezetői álltak a csepeliek elé. Erről szó sem lehet mostanában! Az ÁTLÁTSZÓ.HU  című oknyomozó hírportál derítette ki, hogy mennyit fizettek a csepeliek közpénzéből a Fidesz propagandájáért. Íme a tömör összegzés az ÁTLÁTSZÓ.HU - tól:

Átlátszóponthu.PNG"Mintegy 7,86 millió forintot fizetett a Csepeli Városkép Kft. azért, hogy 2012 júliusában a budapesti XXI. kerületi, csepeli önkormányzat minden csepeli háztartásba eljusson a Nagy Magyarország című történelmi magazin egyik száma – olvasható egy, a csepeli önkormányzatnak küldött közérdekű adatigénylésben. Az adatigénylő Szabó Zsolt a lap kiadására vonatkozó szerződésre és a kiadással kapcsolatos részletes költségekre volt kíváncsi. A válaszból kiderül, hogy a megbízott a magazin kiadója, a Kárpátia Stúdió és hogy a szerződés a „Csepel 300 – Fejezetek Csepel történetéből” című számra szól. A kiadó vállalta, hogy 32 ezer példányban állítja elő a 96+4 oldalas kiadványt, Csepel létrejöttének 300. évfordulójára. A szerződésben rögzítették a lap tematikáját is, ennek megfelelően születtek cikkek a kerület történetéről, a Weiss Manfréd Művekről, a csepeli internálótáborról, a Kádár-korszakról, de a sportéletről is.

A keretes írások témáit is megszabták, amelyekben többek között megemlékeztek Richard Nixon és Mihail Gorbacsov csepeli látogatásáról, Mansfeld Péterről, de külön helyet kapott Balczó András, olimpiai bajnok öttusázó, Balczó Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő bátyja. A megbízó, vagyis az önkormányzati tulajdonú Csepeli Városkép Kft. három részletben vállalta a 7,86 millió forint kifizetését. Az első részletet a nyomdai költségek fedezésére 2012. május 11-ig (4,25 millió forint), a második részletet, a nyomdafesték árát 2012. május 21-ig (2,33 millió forint), a harmadik részletet pedig, amely a tartalom-előállítás költségeit fedezte (1,3 millió forint) a teljesítési igazolás aláírását követő 8 napon belül kellett kifizetni. A dokumentum szerint a kiadó Kárpátia Stúdió Kft. „Magyarország vezető konzervatív történelmi kiadója. Portfóliójába tartoznak a Nagy Magyarország és az Erdélyország történelmi magazinok, a Nagy Magyarország Könyvek és a Nagy Magyarország Dokumentumok könyvsorozatok, a Történelemportál weboldal és a Vármegyeház internetes könyvesbolt.”

Az eredeti cikk:  ÁTLÁTSZÓ.HU: KiMitTud: Nagy Magyarországra és Napi Ászra költenek az önkormányzatok

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr774713366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása