CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Levél Csepelről Magyarország Kormánya Miniszterelnökének a világ tetejére

2012. augusztus 19. 00:05 - csú

Orbán-szobor-2.PNGLassan két és fél éve védi a magyar munkahelyeket Orbán Viktor. Hatalmas munkájának meg is lett az eredménye: egyre több munkát keresőtől tudta megvédeni az egyre csökkenő számú munkahelyeket. Kedves Vezetőnk el is fáradt, „akkumulátorai lemerültek”, ezért Ausztriába utazott feltöltődni. Mi meg, közben, a Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet legfrissebb adataitól „merültünk le”.

Az origo.hu ugyanis közzétette az intézet adatait, miszerint „legalább 5-25 ezerrel több magyar munkanélküli van, mint tavaly ilyenkor”. A részletesebb elemzés pedig azt mutatja, hogy „…az új munkaerő felvétele szinte miden ágazatban csökken”. Pedig csak nem rég lett technikailag is hivatalos Magyarországon a recesszió, a gazdaság visszaesése.  Hozzá nem értő, laikusként meg azt hittem, hogy már régóta tudja mindenki – itthon is –, hogy rosszul mennek a dolgok. Kiderült, hogy csak akkor „hivatalos” az ügy, ha két negyedévben is esnek a mutatók, no meg a gazdaság.  Az meg esik, már hónapok óta.

Mi lesz akkor jövőre? Nem tudom, de azt mondták a barátaim, hogy még rosszabb. Sorolták a példákat.  Van, aki olyan munkahelyre jelentkezett, ahova több, mint háromszázan adták be pályázatukat, s közel kétharmaduk felsőfokú végzettségű, miközben csak egy szimpla érettségit  igénylő állást hirdetett meg a cég. Másik ismerősöm maga hirdetett meg interneten egy alkalmazotti munkakört, fél óra múlva 45-en küldték el szakmai önéletrajzukat, s hátra volt még egy hét a többieknek. Egy harmadik keserűen panaszkodott: pedagógus felesége egy éve nem tud elhelyezkedni, nem pedagógusként, sehogy sem.  Sok még a példám, valószínűleg azonban sokan tudnák folytatni.

Inkább mi is töltődjünk fel. Szükségünk lesz rá. No nem Ausztriában. Otthon, a postást várva. Mert rövidesen olvashatjuk Orbán Viktor újabb levelét. A harmadikat, amelyben – ismét egy milliárdért –, már a kormány által is jóváhagyott munkahelyvédelmi akciótervéről tájékoztat, kérdez bennünket. Az lesz csak az igazi, aktív pihenés, hasznos kikapcsolódás, érdekfeszítő, élményt adó olvasmány. Egyetértünk-e…?, Sokak szerint…, olvashatjuk majd az újabb és újabb álkérdéseket.   Feldob majd bennünket!

Én azonban nem hiszek a levélben. Az első kettő után sem töltődtünk fel. Rosszabb lett. Már nem csak a gazdaság, lassan az emberek is megroppannak.  Akkor miért? – teszem fel, magamnak, s talán sokunknak a kérdést. Hogy Kedves Vezetőnk kifelé – no meg önmagának –, bizonyítsa: ez egy demokratikus kormány, amely megkérdezi az embereket, még az eldöntött kérdésekben is. Befelé, meg azt csinál, amit akar. Ez a lényeg, nem a levél.

Ezért lehet, hogy most én is válaszolok a kérdésekre. Bár a cím már foglalt, de megvan: Magyarország Kormánya Miniszterelnökének, „a világ tetejére”.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr784719400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása