CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Királyerdőben még sokáig lesz sárdagasztás, kivéve Németh Szilárd polgármester házának környékét

2012. szeptember 03. 00:05 - csú

Németh Sz-játék a tűzzel-közel atűzhöz-2-333-as.pngNémeth Szilárd, Csepel fideszes polgármestere saját frakciója támogatásával vonja ki magát a közösség gondjai alól. Falkaforradalmi elvbarátai segítségével juthat hozzá olyan kivételezett életkörülményekhez, amelyeknek a hiányát a királyerdeiek többsége még évekig fogja megszenvedni – írja VOX a legutóbbi képviselő-testületi ülésen történt felháborító döntésről, miután elolvasta a fideszes városvezetés hivatalos szócsövének hazug tudósítását.A lista a szavazókról.png

Úgy vélem,  mintha egy kissé elvetette volna a sulykot az önkormányzat honlapján Cs, A., újságíró - kezdi cikkét VOX, majd így folytatja:

Szerintem  konkrét hazugságokat vállalt fel az augusztus 31-én 15:13 órakor megjelentetett írásával, amelynek címe:”Varga Norman Csepel díszpolgára, új igazgató a Fasang élén.  Talán nem tehetett mást, menteni kellett a menthetetlent. Tisztára kellett mosnia, – az önkormányzat legutóbbi ülésén tárgyalt szennyvízcsatornai ügyben –, no nem a szennyest, hanem főnökének főnökét, Németh Szilárdot. A kerület polgármestere dicsőségét ugyanis – az augusztus 30-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen alaposan aláásta, megtámadta az ellenzék.

A támadás oka a testületi ülés egyik napirendje volt. Ebben Borbély Lénárd alpolgármester javaslatot tett arra, hogy a Sáska u. egy szakaszán mégis oldják meg – a szennyvízcsatorna megépítésével együtt –, a csapadékvíz elvezetésének a kérdését is. Tette ezt akkor, amikor a kerületi vezetés, a Királyerdei Művelődési Házban megtartott június 21-i közmeghallgatáson bejelentette, hogy megoldódik Csepel teljes csatornázása, de a királyerdei sárdagasztás valódi okának megszüntetéséről, vagyis a „… csapadékvíz elvezetéséről most nincsen szó”

Az alpolgármester úr előterjesztése azonban ezt, a közmeghallgatás részvevői által nem igen elfogadott, de tudomásul vett bejelentést – most, 70 nappal később –, megcáfolta. Bátor ember! Szembe mert menni főnökével. Igenis lesz csapadékvíz elvezetés! Még pedig a Sáska utcában! Hogy miért éppen ott, amikor Csepel utcáinak többségében nincs? Nem fogják kitalálni. Azon a részen lakik, teljesen véletlenül, a csepeli polgármester. Csak nem képzeljük, hogy főnöke, egyben parlamenti padtársa, a szép családi házát majd sártengeren keresztül fogja megközelíteni? Akkor, amikor óriási felelősség nyomja egyre szélesedő vállait, fáradhatatlanul, hősies erőfeszítések árán, éjjel nappal vezeti a kerületet, gigászi küzdelmet vív fejlődéséért? Ráadásul „...kevesebbért, mint az előző polgármester”! Legutóbb, augusztusban is csak 1.527.000 forint jött össze neki. Ezért, legalább a környék, ahol lakik, az legyen méltó egy „kevesebbért” dolgozó csepeli polgármesterhez, fővárosi közgyűlési taghoz, országgyűlési képviselőhöz, illetve, már most elévülhetetlen érdemeihez – mondhatta magában, javaslata előkészítésékor az alpolgármester.

Tervezetét egyébként – mint az írásos anyagban olvashattuk – a „kivitelező” kezdeményezését követően fogalmazta meg. Ezek a kivitelezők már csak ilyenek. Nem is tudták, hol lakik a kerület polgármestere. Soha nem is érdekelte őket, és senki nem is súgott nekik. Viszont pontosan felfogták, hogy műszakilag hogyan kell megoldani problémákat, úgy hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon, egy-két millióért. Ámbár, nem értem, hogy miért nem egy másik, ennél keskenyebb utcában /van belőlük bőven!/ jutott eszükbe a szűk utcák egyikébe sem tervezett, az előkészítések során fel sem merült műszaki megoldás?

Visszatérve az alpolgármesteri előkészítési folyamathoz, társai biztos azonnal megértették, átlátták, a Sáska utcában felvetődött, rendkívüli „műszaki” dilemma lényegét. Bár igaz, ami igaz. Könnyű dolga lehetett. Frakciója eddig is mindent megszavazott! Az ellenzék döntő többsége azonban – teljesen váratlanul –, nekiment az ötletnek, valamint a Kedves Vezető helyi vazallusának, kikezdve az utóbbi időkben amúgy is igen csak megtépázott tekintélyét. Ezeknek nem számítanak a kellő súllyal elővezetett „műszaki” okok sem? Nem értik, hogy miről van szó? Sőt! Ráadásként, még a polgármestert támadják, aki az egész ügyben teljesen ártatlan? Felháborító érthetetlenség! „Csak nem képzelik…”, hogy éppen Ő…?

Feltehetően ezt átérezve akarta írásában Cs. A. /de lehet, hogy csak szervilizmusa vezérelte/, megvédeni a támadásoktól Németh Szilárdot. Még magától, Németh Szilárdtól is. Mert amit a polgármester úr bizonyára lányos zavarában mondott, azaz, hogy akkor „…kerülje el házát a csapadékvíz-elvezető csatorna” , annak beismerése, hogy tényleg érinti ingatlanát az egyedül ott megvalósuló csapadékvíz elvezetés. Nincs más, csökkenteni kellett a veszteséget, be kellett bizonyítani, hogy itt többről van szó. Többről, mint a polgármester háza környékének csapadékvíz-elvezetéséről. Igen! Az MSZP a bűnös! Már évek óta csak ígérgették a csatornázást, s most, amikor a polgármester úr kiharcolta a megvalósítását, akkor ebből a pitiáner műszaki kérdésből is politikai ügyet akarnak kreálni. Mert ezek a szocik mindig csak a saját érdeküket nézik.

Mi pedig vegyük csak sorra, tényszerűen, az írás „bizonyítékul” felhozott HAZUG állításait:

1) „…az MSZP-s képviselők... egy utca teljes csatornázását nem támogatták”. Nem igaz. A javaslat a Sáska u. egy 200 méteres szakasza  csapadékvíz elvezetésének megoldására készült, nem egy utca teljes csatornázására.

2) „Csatornázás: csak az MSZP nem támogatta a Szárcsa utcai közműépítést”. Nem igaz. Az előterjesztés a Sáska utcai csapadékvíz elvezetésének megoldására tett javaslatot, egy árva szó sincs benne a Szárcsa utcai közműépítésről.

3) „Az MSZP frakció vehemensen kifogásolta, hogy Németh Szilárd polgármester Sügér utcai házának bejárati oldala is a Sáska utcára nyílik /nem ezt kifogásolta, egyébként ez tény!/, így egyike lesz ennek a húsz családi háznak, iskolának, óvodáknak, /az MSZP frakció tagjai nem beszéltek iskoláról és óvodákról/, „amiket a csatornázás pozitívan érint majd”. A nem messze lévő Szárcsa u.-i iskola és Szúnyog u.-i óvoda előtti utcaszakaszok csapadékvíz elvezetésének megoldására nem készült javaslat. Az  viszont igaz, nem is vitatta senki, hogy „a csatornázás pozitívan érinti majd” őket. Meg a valamikor elkészülő csapadékvíz elvezetés! Az még pozitívabban! Nem is tudom, miért nem kérdezett rá, „vehemensen”, Cs. A., hogy akkor erre mikor kerül sor? Vagy például arra, hogy mikor oldják meg a többi kerületi iskola és óvoda előtti csapadékvíz elvezetés problémáját? Továbbá: mikor lesz kész, „műszaki okokra hivatkozva”, a most megoldásra kerülő, „húsz családi ház” után, a csepeliek ezreinek csapadékvíz elvezetése? Vajon miért maradtak el ezek a fontos kérdések?  

4) „…nem valami csatornamutyiról” van szó”, idézi, Cs. A. a polgármester úr rendkívül kedvelt kifejezését. Szerintem sem. Ez nem „mutyi”. Ez a csepeliek becsapása. Csepelen – ugyanis valószínűleg sokáig –, nem lesz megoldva a csapadékvíz elvezetés, kivéve a polgármester családi házának környékén. Bár lehet, hogy több padtársa is akad még….

Ja, hogy el ne felejtsem. Cs.A. újságíró, vagy szerkesztője, jó címet adott az írásnak: „Varga Norman Csepel díszpolgára, új igazgató a Fasang élén” E cím, a cikkhez egészéhez hasonlóan, megpróbálja elterelni az olvasók figyelmét, a lényegről. A lényegről, amire  maguk sem akarnak odafigyelni: sokak szerint, Csepel polgármestere saját frakciója támogatásával vonja ki magát a közösség ezen gondjai alól. Falkaforradalmi elvbarátai segítségével juthat hozzá olyan lakhatási, az életminőséggel összefüggő körülményekhez, amelyeknek a hiányát a csepeliek többsége még évekig fogja megszenvedni.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr914747069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása