CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fidesz-pártiroda a csepeli polgármesteri hivatalban?

2012. szeptember 10. 00:05 - csú

Csak a Fidesz-kisebb-kérdős.pngMibe kerül a Fidesz helyi szervezete a Csepeli Önkormányzatnak?

Semmibe – szinte hallom sokuk válaszát. Semmibe, mert az önkormányzatok nem költhetnek egy fillért sem pártszervezetek működésének támogatására. Nem vagyok nagy szakértője a témának, de én is így tudtam. Márpedig rosszul tudják, tudjuk. Ugyanis Csepelen nem így van. Tudniillik – teljesen véletlenül, „szörfölve” az internetes hullámokon –, az alábbi honlapot találtam: 

www.csepel.fidesz.hu

Alatta pedig a következőt: FIDESZ CSEPELI SZERVEZETE. Az „Elérhetőségünk” linkre kattintva, a következőket olvastam:

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Csepeli Szervezete

1211, Budapest, Kossuth L. u. 67.

Ekkor eszembe jutott, hogy hatalomra kerülése után a helyi Fidesz vezetés foglalkozott a témával. Utánanéztem. A 2010. december 16-án megtartott képviselő-testületi ülésen Borbély Lénárd alpolgármester javasolta, hogy a biztosítsák a testületbe bejutott pártok frakcióinak működését. Törvény szerint, úgy, ahogy a parlamentben és a Fővárosban is megtették. Részletek a szó szerinti jegyzőkönyvből:

„Németh Szilárd: Ezek nem párt, hanem önkormányzati helyiségek lesznek. A pártok nem kapnak semmilyen helyiséget. Azt gondolja, hogy a képviselői munkát valamilyen formában biztosítani kell”

„Borbély Lénárd:…az ÁSZ /Állami Számvevőszék, szerzői megj./ az a szerv, amely nem engedné, hogy a pártoknak adjanak irodát”.

A testület elfogadta a határozati javaslatot, a határozat száma: 725/2010.(XII.16.)

A képviselő-testület tehát – feladatának megfelelően –, biztosította a pártfrakciók működéséhez a „képviselői irodákat”. A Fidesz frakciójának a Kossuth L. u. 67. sz. alatti helyiséget. Ez rendben is lenne. Az interneten fellelt dokumentum szerint viszont a Fidesz Csepeli Szervezete az önkormányzat által kijelölt képviselő irodában működik. Lehet, hogy egy sarokban húzzák meg magukat? Illegalitásban? Netán, a fülkeforradalmat megnyert csepeli Fidesznek, tényleg nincs irodája? Elképzelhető, elvégre nem kötelező fenntartani önálló pártirodát. A Fidesz Csepeli Szervezete ezek szerint másra költi, költheti így felszabaduló pénzét. Azonban a határozat frakcióknak ad működési lehetőséget, biztosít képviselői irodákat és nem pártoknak. A döntés a Fideszre nem vonatkozik? Mibe kerül ez a párt-, illetve képviselő iroda az Önkormányzatnak? Megengedné ezt az Állami Számvevőszék?

Ezzel vége is lehetne a rövid történetnek, ha nem vagyok kíváncsi a fentiekben megnevezett honlap impresszumára. Ott meg a következők olvashatók:

FIDESZ CSEPELI SZERVEZETE

1214, Budapest, Kossuth L. u. 148-150.

Hoppá! Mégsem a Kossuth L. u. 67-ben van a Fidesz pártiroda? Ismét belenéztem a képviselő-testületi jegyzőkönyvbe. Az MSZP önkormányzati frakciója kapta meg ezt a képviselői irodát. A Fidesz a környéken sincs. Mondja már meg valaki, hogy most mi az igazság? Hol van a Fidesz Csepeli Szervezetének pártirodája? A Kossuth L. u. 150-ben, amit az MSZP frakció használ? Az MSZP-sek tudnak erről? Vagy a Fidesz pártirodát a Polgármesteri Hivatalban keressük? Tudja ezt egyáltalán valaki? Ezzel együtt megkérdezem a fideszesektől: a rend-csinálást, a „mutyivilág” felszámolását – mert ezt ígérték –, nem önmaguknál kellett volna kezdeni?

V O  X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr444762748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása