CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bucira verték a Fideszt Dunaföldváron, a polgármester-választáson

2012. október 01. 00:01 - csú

Stop221_2.jpgRendesen alulmaradt a dunaföldvári polgármester-választáson a Fidesz jelöltje, ugyanis Horváth Zsolt - akit az MSZP támogatott - szinte az összes civil szervezettel össze tudott kapaszkodni.

Horváth Zsoltot választották Dunaföldvár polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson. Az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese - aki "civilben" tanár - független jelöltként indult a voksoláson, és mintegy 460 szavazattal kapott többet, mint a Fidesz-KDNP jelöltje, Jákli Mihály agrármérnök. Az időközi választáson - melyet Keresztes Lajos, a 2010-ben megválasztott fideszes polgármester júliusi váratlan halála miatt kellett kiírni - csak a kormánypárti és a független jelölt indult. A voksoláson a választásra jogosultak 42,7 százaléka vett részt.

Horváth győzelmét Molnár Zsolt, az MSZP országos kampánykoordinátora a Népszavának adott nyilatkozatában több szempontból is mérföldkőnek nevezte. Egyrészt ritka az ilyen magas részvételi arány az időközi voksolásokon, másrészt Horváth Zsoltnak példásan sikerült összefognia a választókkal és a helyi civil szervezetekkel. Megmutatta, hogy Dunaföldváron lehet más típusú a politizálás annál, amit eddig tapasztalhattak az emberek, és megmutatta azt is, hogy lehet támogatható, valódi alternatívát nyújtani a kormány politikájával szemben. Az MSZP országos kampánykoordinátora szerint ráadásul a vasárnapi eredmény jelentősen túlmutat Dunaföldváron. (STOP.HU-MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr114812681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása