CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ma Miskolcra figyel az ország!

2012. október 17. 00:07 - csú

Csomagra várva Miskolcon_1.PNGA Jobbik az Avason, a romák a kormányhivatalnál demonstrálnak, a DK utat zár (A legfrissebb információk ITT ÉRHETŐK EL)

Az elmúlt időszak legnagyobb megmozdulására készül a cigányság Miskolcon október 17-én – mondta Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért nevű szervezet vezetője, válaszul a Jobbik szerdai felvonulására, amelynek a Magyar Élet Menete az Avason címet adták, és a romló közbiztonság miatt hirdettek meg. Borsodi civil szervezetek (az Avasért Egyesület, BHSE, Dialóg Egyesület, Észak-Keleti Átjáró Egyesület, Gyerekkrízis Alapítvány, Kétkeréken Gördülők Alapítványa, KK-SK, Mások-Másképpen Alapítvány, RECIK Alapítvány, Szépmesterségek Alapítvány, Szikra Alapítvány, Vissza az életbe Egyesület, Zöld Kapcsolat Egyesület) nemrég levélben arra kérték a radikális párt vezetőit: „a kiszámíthatatlan következményekkel, esetlegesen indulatok elszabadulásával járó felvonulás helyett keressék és találják meg az avasi közösség számára leghasznosabb megoldásokat”, a menetelés helyett pedig érdemi párbeszédet javasoltak.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője közleményben reagált a civilek levelére, azt írva: az általuk alkalmazott módszerek már nem elegendők az Avas problémáinak megoldásához. – Hét évvel a fészekrakó probléma kibontakozása után, és nem sokkal a kanadai „menekültek” beköltözése előtt joggal várják el az állampolgárok, hogy határozott vészjelet küldjünk a kormánypártok felé: az emberek türelme elfogyott. A tisztességes avasiak normális életet akarnak, nem pedig újabb beköltözőket. A civilek türelmet kérnek. Nincs türelem. Megoldási javaslatot várnak tőlünk, noha két év alatt számtalanszor elmondtuk már, mire van szüksége az Avasnak: a kisebbség antiszociális részének fejsimogatása helyett radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a fészekrakók által bitorolt ingatlanok önkormányzati kisajátítására – fogalmazott Jakab Péter.

A Hazáért, a demokráciáért elnevezéssel hirdetik ellendemonstrációjukat a Horváth Aladár vezette romák, akik a Jobbik tüntetése előtt két órával, az Avasról indulva a belvárosba, a Borsod megyei kormányhivatalhoz mennek. – A Jobbik indoka mondvacsinált, a goebbelsi propagandára hasonlít, ezekkel szemben erőt kell felmutatnia a cigányságnak és visszaszorítania az újfasiszták nyomulását – fogalmazott az ellendemonstrációt meghirdető roma polgárjogi vezető. Szerinte a cigányok dolga megvédeni önmagukat, a méltóságukat és a becsületüket, mert ez a közösség mára rendkívüli módon magára maradt, szövetségese kevés.

A Fidesz helyi szervezete arra szólította fel a Jobbikot, hogy ha segíteni nem tudnak a városnak és az avasiaknak, legalább ne ártsanak nekik a demonstrációjukkal. A Demokratikus Koalíció is bejelentette, hogy október 17-re Menet a békéért címmel demonstrációt hirdet Miskolcra. Félpályás útlezárást szerveznek, békés ellendemonstrációt hirdetnek, hogy a Jobbik be se juthasson az avasi lakótelepre.

Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke a Népszabadság tudósítójának azt mondta, hogy hivatalosan nem kérték fel szereplésre a pártot sem a romák, sem a DK demonstrációjára, tagjaik, szimpatizánsaik azonban bizonyára ott lesznek soraikban. Közölte: a szocialisták szerint nem felvonulások és demonstrációk, hanem konkrét megoldások kellenek az avasi problémák feloldására. (Doros Judit, Népszabadság, Miskolc)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr804853229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása