CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csalás

2012. október 31. 00:03 - csú

figyelem-x1B_1.jpgItt valaki nagyon ideges. Elég volt hozzá egy-két kudarc az időközi választásokon, és valaki elvesztette a türelmét. Tiszavasváriban leitattak és autóval fuvaroztak szavazni embereket, titokzatos alakok videózták, ki ment el leadni a voksát. Egyes szavazókörök előtt a rendőrök igazoltatták a kijövőket – valamiért csakis a romákat. Ehhez vegyük még hozzá a kötelező és immár alkotmányban is rögzített választási regisztrációt, meg a félmillió határon túli magyar levélben érkező, tehát a Fidesz korábbi álláspontja szerint is kétes eredetiségű szavazatát, és már lehet valami képünk arról, hogyan képzeli az Orbán-kormány 2014 tavaszát.

A hétvégén Ukrajnában parlamenti választások voltak európai ellenőrökkel, akik meg is állapították, hogy a pálya a kormányerőknek lejtett. Korábban a belorusz választásokat minősítették színjátéknak a külföldi ellenőrök. Az Európa Tanács vagy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet nem tudja kikényszeríteni a tisztességes választásokat, legfeljebb rögzíthetik a csalásokat, ám némileg más lesz a helyzet Magyarországon. Elvégre az Európai Unió egyik tagállamáról lenne szó. Ha a Fidesz csalással kívánná átmenteni a hatalmát, az alighanem politikai szankciókkal járna. Márpedig az már most is világos, hogy a „szabadságharcnak” is vannak korlátai: amikor a tét elég magas, a kormány kész megfontolni a brüsszeli szempontokat.

Amúgy pedig vessük bizalmunkat a magyar jogrendbe: Tiszavasvári két választókörzetében megsemmisítették az eredményt, mert bizonyítva látták a visszaéléseket. Mellesleg a Fidesz által támogatott polgármesterjelölt még így sem tudott nyerni, a Jobbik megőrizte pozícióit. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr974880202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása