CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy halott diktatúra akciója a halottak napján

2012. november 02. 14:32 - csú

Nagy Navarro-2012-11-02.PNGErőszakkal távolították el péntek hajnalban a köztévé előtt demonstrálókat - tájékoztatta a Népszabadságot Nagy Navarro Balázs, a demonstráció szervezője, aki csaknem egy évvel ezelőtt kezdte el tüntetését a tisztességes közmédiáért.

Nagy Navarro VIDEO-beszámolója szerint ma hajnalban 30-40 biztonsági ember jelent meg a demonsráció helyszínén, és fizikai erőszak alkalmazásával kivonszolták a sátorból az ott tüntető két aktivistát. Ezután kerítést húztak a demonstráció helyszíne elé. Nagy Navarro közölte, azonnal rendőröket hívott a helyszínre, mert a gyülekezési törvény előírása szerint ők szabályosan, törvényesen demonstrálnak. Az MTVA székház mellett reggel a biztonságiak dupla sorfalat álltak, hogy így tartsák távol a tiltakozók csoportját. (A legújabb fejleményekről ITT OLVASHAT)

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő alap magyarázkodást adott ki a történtekről. A szervezet péntek reggeli közleménye szerint a budai hegyek vonulatát mintázó műalkotás kerül a Kunigunda úti gyártóbázisa elé. Az erőszakos akció ellen többen tiltakoztak. Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője a Klubrádiónak nyilatkozva a Fidesz-hatalomra és az Orbán-rendszerre utalva hangsúlyozta: egy halott diktatúra akcióját időzítették a halottak napjához. Hasonló nyilatkozatot adott ki Horváth Csaba is, a szocialisták alelnöke:

Csak halott diktatúra időzíti a halottak napjára a mai demokrácia-ellenes akcióját. A diktatúrák legsötétebb korszakát idéző módon a halottak napjának hajnalán történt meg, hogy erőszakosan eltávolították az MTVA Kunigunda utcai székháza elől az ott törvényesen demonstrálókat. Ez egy demokráciaellenes sorozatnak egyik eleme csak: kezdték az Alkotmánybíróság jogkörének csorbításával, a sajtószabadság lábbal tiprásával. Aztán a köztársaság nevének eltörlése jött, folytatódott Károlyi szobrának lerombolásával, kiretusálásokkal, hírhamisításokkal. A sajtószabadság melletti demonstrációt már korábban is fel akarták számolni.
A Fidesz kormány elmúlt 870 napja a demokrácia felszámolásának egy-egy fontos állomása volt.
A demokrácia és a jogaikért szót emelők ellen harcol az Orbáni gépezet, egy szűk kisebbség érdekeinek szem előtt tartása mellett.
Ezek a jelek egy diktatúrára jellemzőek leginkább, de hiába minden próbálkozás, mert ma már több millió elkeseredett ember mondja, hogy elég volt!
Ennek az Orbánisztáni diktatúrának a napjai meg vannak számlálva.
Az MSZP kiáll a demonstrálók és jogaik szabad gyakorlása mellett.
Mi továbbra is demokraták maradunk és demokratikus úton fogjuk leváltani az Orbán-rezsimet, bármilyen csalásra épülő szabályt találnak is ki.

Horváth Csaba
alelnök
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr914885510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása