CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Futótűzként terjedő diáktüntetések: ma a középiskolásoké a főszerep

2012. december 13. 10:41 - csú

Szolidaritás-3-129.pngDebrecen, Pécs, Szombathely, Kecskemét, Budapest...A legfrissebb diákdemonstrációs hírek ITT Képriport a pécsi diákok tüntetéséről: ITT Az ATV tudósításai percről percre ITT

Csütörtökön reggel az első tanítási óra előtt ülősztrájkba kezdtek a terézvárosi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai. A tanárok egy-egy, az osztályteremben maradó diáknak az első órát még megtartották, majd azt követően, a két óra között az igazgató tantestületi ülést is összehívott. A második órát már nem tartották meg. A diákok egyik képviselője beszédben buzdított a tiltakozásra, mint mondta, nem értenek egyet a kormány oktatáspolitikájával, és azzal, hogy csökkentették az állami finanszírozású egyetemi férőhelyek számát, céljuk, hogy a tandíjat eltöröljék és megemeljék a felvételi keretszámokat.

Straub Tamás, a diáksztrájk szervezője a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a szerdai HÖOK-demonstráció után alakítottak egy gimnazista tiltakozó csoport a Kölcsey diákjainak részvételével, ők piros szalagot viselve mutatnak szolidaritást az egyetemi tiltakozások résztvevőivel. Az ülősztrájkot a mai napra tervezik. A szervező arról nem kapott tájékoztatást, hogy a tantestületi ülésen mi hangzott el, de úgy tudja: a mai napon nem számít majd lógásnak, ha valaki nem vesz részt az órán, de mindenkinek joga van ahhoz, hogy az órán részt vegyen. (stop.hu - hvg.hu)

A diákmegmozdulásokkal kapcsolatos legfrissebb információkért KATTITNTSON IDE!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr244963257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása