CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, mi közzétesszük-24.szám

2012. december 23. 00:05 - csú

Kisbíró-kicsi_2.pngRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Döntsön az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó, december 20-án megjelent 24. számából:

A lap első oldalán Németh Szilárd polgármester karácsonyi és újévi jókívánsága olvasható. Alatta a polgármester neve és aláírása. Megnéztük a 2006-2009 között megjelent Csepel újságok hasonló számaiban megjelent év végi jókívánságokat. A négy karácsonyi, újévi köszöntő mindegyike alatt szerepelt a polgármester, a két alpolgármester és a jegyző neve és aláírása. Vajon most miért nem oszthatott áldást a három alpolgármester és a kerület jegyzője? 

A lap 3. oldalán a Fidesz-KDNP frakció is áldott karácsonyt és boldog újévet kíván. Hogy kinek, azt nem írták oda. Természetesen nem ez a lényeg. Az sem, hogy a szöveghez nem találták meg az odaillő illusztrációt. Az viszont igen, hogy miért maradtak ki a csepelieket az ünnep alkalmából köszöntők sorából a képviselő-testület ellenzéki frakciói. Vajon meg- kérdezték őket?

1) A cikk címe: Csatornaépítés után, házi rákötés előtt.

A 2. oldalon elhelyezett cikk szerint „már szinte az összes helyszínen lefektették a vezetékeket”. Az oldal jobb oldalán „További 200 család kap új szennyvízcsatornát” címmel, zöldes háttérben megjelent írás, a csatornázás további folytatását „harangozza be”. Idézzük a lényeget: „ az eredeti terveken felül további 2,7 kilométernyi új szennyvízcsatorna épülhet meg a jelenlegi projekt keretében a kerületben”. A jelenlegi projektben összesen 54 kilométer szennyvízcsatornát kellett megépíteni. Ez szerepelt az eredeti tervekben /www.eloduna.hu/.

Ezek szerint a jelenlegi projektből még maradt pénz, további 2,7 km szennyvízcsatornára? Hol takarították meg? A helyenként rosszul helyrehozott utakban? Mit ír elő az Európai Unió ilyen esetben? A projekt befejezési ideje 2012. december 31. volt, akkor hogyan fér bele a jelenlegi projektbe? /”…év végéig be kell fejezni a munkát, mert az EU csak addig adja a pénzt, ha kicsúszunk az időből, a fővárosnak saját zsebéből kell finanszíroznia a projektet”. Németh Szilárd, 2012. június 21., lakossági fórum, Királyerdei Művelődési Ház./ Lehet, hogy akkor a Főváros tényleg zsebből fog fizetni? Nem kellene inkább közbeszerzési eljárást kiírni? Milyen feltételekkel fog ez a beruházás megvalósulni? Mikor lesz a szenny-vízcsatornázásból teljesen kimaradó 90 család /III. évf., 23. sz./ számára megoldás?

2) A cikk címe: Fejlesztik a közvilágítást a Vízmű lakótelepen

csarnai aláírással jelent meg a cikk, amely a december 13-i rendkívüli képviselő-testületi ülés 9 előterjesztéséről ad pár mondatos tájékoztatást. Idézi a polgármestert, miszerint „az egész országban feszített tempóban dolgoznak….a parlament több törvényt hozott 2010 óta, mint a korábbi húsz évben összesen”.  Mi meg idézzük az e fórumon megjelent írást, amelynek szerzője vox, bebizonyította: polgármester úr csak nagyot mondott, ezért most is jogosnak tartjuk részére a Lódító-díjat. Ugyanis 1990-2009 között összesen 2553 törvényt alkotott meg a parlament, míg a második Orbán kormány időszakában – ez év december 15-ig –, összesen 543-at. A kihagyott napirendekből csak egyre hívjuk fel az olvasók figyelmét. A testület 23. napirendként tárgyalta a következő év belső ellenőrzési tervét. Átolvasva az előterjesztést megállapítható, hogy az önkormányzat közel másfél éve belső ellenőrzési csoport nélkül működik, ami valószínűleg kimeríti a mulasztásos törvénysértés fogalmát.

3) A cikk címe: Párbeszéd a közelmúltról

Lehet, hogy a cikk hűen adja vissza a december 7-i rendezvényen történteket – nem voltunk ott, igaz meghívást se kaptunk. Viszont úgy látjuk, hogy a parlamentben november végén történt zsidó listázást javasló hozzászólás után, annak hazai és nemzetközi fogadtatása után, a csepeli polgármester – eddigi gyakorlatán semmit sem változtatva –, még mindig a II. világ-háború előtti, az országot katasztrófába taszító rezsim tisztára mosásán „dolgozik”.

5) Kimaradt témák, események:

December 5.

Randevú Párizsban címmel sikeres előadást tartott a Budapesti Bulvárszínház a Csepeli Munkásotthon Színháztermében.

December 7.

Kézisuli Kupát rendezett a Csepeli DSE kézilabda egyesület, a Nagy Imre ÁMK torna-csarnokában.

December 7-9.

Nagy sikerrel szerepelt a B-21 Csepeli Galambtenyésztők Egyesülete a Lipcsében megrendezett kisállat-kiállításon.

December 10.

Az Emberi Jogok Nemzetközi Napja.

December 11.

Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok és Knézy Jenő sportriporter járt a Nagy Imre Általános Művelődési Központban.

Szociális Vásárt szervezett a Csepeli Vöröskereszt Szervezete az Ady Endre úti épületében.

December 12.

Fotoliállítás nyílt a Csepeli Munkásotthonban, a Réti Pál Fotóklub négy tagjának /Varga Csaba, Tóth László, Szabó Csaba, Berta Béla/ részvételével.

Fórumot tartott Soroksáron a soroksári és a csepeli Fidesz szervezete. Vendégük Szatmáry Kristóf államtitkár volt.

December 14.

Megnyílt Mándoki Halász Zsóka,  Évszakok c. kiállítása a Nagy Imre ÁMK Galériájában.

Az Erdei Galéria Kvasznay Péter  termében Mátai Attila festőművész kiállítása nyílt meg, „A  Szent és a profán” címmel.

Mező Misi és csapata egy csepeli óvodába vitt több cipődoboznyi ajándékot.

December 15.

A Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszakos növendékei munkáiból nyílt kiállítás az Erdei Galériában.

A Csepeli Gyermekbarátok Mozgalma, a Csikó Sétányi 4H Klub és Nagycsaládosok Csepeli Egyesülete szervezett Karácsonyi Gyermek Party-t a Csepeli Munkásotthonban.

Karácsonyi Táncgála volt a Csepeli Munkásotthon Színháztermében. A Csepel Táncegyüttes mellett többek között felléptek a Csepp-Csepel és a Kis-Csepel és a Csepeli Öregtáncosok Egyesület tagjai, továbbá a Csemeték Óvodás Néptánc csoport, a Csep Jazz Dance Komplex Tánciskola, valamint a Klasszikus Balett Iskola is.

December 16.

A Segítség Köve Alapítvány ifjúsági zenekara adott karácsonyi koncertet a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban.

Csepelen – a Biker Kft üléstermében – tartotta tisztújító ülését a Magyar Kerékpársportok Szövetsége. Az elnök Katona Kálmán lett.

December 17.

Száz adag főtt ételt osztottak – rászorultaknak –, az  MSZP Csepeli Szervezetének politikusai és aktivistái Csepelen.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr984977881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása